El sub-23 brasiler Nicolás Sessler, nou rei de Nàquera i de la Volta a València

Tercera etapa i tercer canvi de líder

Guardar

_DSC8382
_DSC8382

Doble triomf brasiler en la Volta a València-Trofeu Diputació, una prova que segueix amb la seua tònica de canvi de líder diari i també de canvi de nacionalitat en el portador del mallot groc, la qual cosa certifica la igualtat predominant i també el gran nivell internacional de la competició. Si en la primera jornada el triomf va ser per al portuguès Gaspar Gonçalves i en la segona la victòria i el liderat van correspondre al corredor local Julio Alberto Amores, la jornada de Nàquera ha servit per a premiar la qualitat i la valentia del jove talent brasiler Nicolás Sessler (Compak).

_DSC8350L'etapa de Nàquera, amb vuit voltes a un circuit que inclou les ascensions a l'alt de les Pedreres i de Bonança, es va convertir en un infern per als equips interessats a arribar al sprint i, especialment, per als gregarios del capdavanter, l'alacantí Julio Alberto Amores (Controlpack). Els atacs van ser la nota predominant del dia, amb especial èmfasi per als ciclistes portuguesos de Liberty Segurs i del Aldro Team, sempre actius.

En la part final de l'etapa s'escapaven Eric Valent (ULB Sports) i César Martingil (Liberty). Però cap d'ells preocupava per a la general. Tot va canviar quan va saltar el jove Sergio Martín (Bicicletes Rodríguez). Aquest ciclista estava a tan sols quatre segons del groc. Però en l'escamot no va haver-hi la reacció esperada. Sí que va sorgir un quartet que va cercar la resposta ja a poc més d'una volta per al final. Però les llums d'alarma seguien sense saltar.

I en aqueix últim gir va començar l'exhibició individual de Sessler, qui va atacar del seu grup per a aconseguir al trio de cap. I posteriorment va liderar el ritme del grup cabecero. Per darrere, l'escamot va intentar una reacció final a la desesperada, però ja no era possible aconseguir a una cambra que va arribar a disposar de més d'1-15 segons d'avantatge.

En els metres finals, emoció màxima tant en la lluita per l'etapa com en la baralla per la general, ja que Sergio Martín i Nicolás Sessler arribaven empatats a temps. I César Martingil li la jugava des de lluny amb un sprint espectacular que semblava conduir-li de cap al triomf d'etapa. No obstant això, Sessler va saber regular millor les seues forces per a aconseguir i superar al portugués en els metres finals i, al mateix temps, per a despenjar a Martín. Doble triomf per tant per al brasiler de Compak, qui arriba vestit de groc a l'etapa final de la Volta a València-Trofeu Diputació, amb eixida i meta a Montcada. No obstant això, els avantatges segueixen sent escasses i la resolució de la prova està igual d'oberta que el primer dia.

En línia de meta, Sessler ha explicat: "Sóc un ciclista que vinc del mountain bike, amb bons resultats internacionals. Però en carretera encara tinc molt a aprendre. És el meu primer any competint de forma exclusiva en aquesta especialitat i la veritat és que estic anant de menys a més. La Volta a València m'ha sorprés per la qualitat dels rivals i per la perfecta organització i per a mi és un tremend honor haver guanyat ací. És la meua primera victòria en carretera i mai l'oblidaré. Vull donar les gràcies a Compak per confiar en mi i portar-me a Espanya per a disputar aquesta prova". El triomf també serveix com a premi per a l'equip Compak i per a Antonio Pineda, un dels directors més experimentats en el camp amateur espanyol.

En la general per equips segueix manant Ampo mentre que la general de la muntanya és per a Pedro Gregori (Aluminis Cortizo). El liderat en les metes volants està en mans d'Oscar González (Fundació Euskadi) i Julio Alberto Amores (Controlpack) és el millor valencià. Lucas de Rossi (La Pomme) llueix el mallot al més regular.

Arxivat a:

Destacats