El Llevant va vèncer però no li va valdre per a rematar la temporada (2-1)

El conjunt granota és virtual campió de Lliga, el golaverage no li permet certificar el títol fins al pròxim encontre

w_900x700_13180934levante-girona03

El Llevant UD va tenir el campionat en les seues mans durant uns minuts. No obstant això, el crit de campions haurà d'esperar una jornada més. Virtualment són amos del títol perquè queden 12 punts per jugar i 12 són els punts de diferència entre el conjunt granota i el Girona, segon classificat (80-68 punts respectivament) però la diferència en el marcador havia de ser de dos gols per a trencar el golaverage. Amb aqueixa premissa van saltar els homes de Muñiz al camp, amb la vista posada en la porteria rival per a aconseguir el títol que posava la guinda al pastís, tal com assenyalava Muñiz en la prèvia. El primer gol no es va fer esperar i Morales feia pujar l'1-0 en el minut 7. El segon es va fer esperar, va anar en el 68 quan Rober Pier va espentar una pilota al fons de la xarxa en el que es convertia en el seu primer gol amb la camiseta del Llevant. No obstant això, el Girona es va reposar ràpidament el colp i en el 77 va aigualir la festa granota posant el 2-1 en el marcador. El conjunt granota va cercar un nou tant però ja no va poder ser, el campionat a la següent jornada.

w_900x700_13190529levante-girona18El Llevant va eixir amb ganes de seguir demostrant perquè ja són un equip de Primera. Conscients que encara tenen objectius a complir, el conjunt granota no frena la seua ambició i va eixir a l'atac creant ocasions. No va tardar a arribar el cànter a la font, corria el minut 7 de partit quan Morales aprofitava una fallada de Cifu en la frontal de l'àrea per a marcar quasi a plaure i fer pujar l'1-0 al marcador.

El conjunt granota va mantenir el domini en la gespa si bé és cert que el Girona va començar a crear una mica de joc i de les botes de Longo, en el minut 21, naixia quasi l'única ocasió de la primera part que no va trobar cap rematador. Després d'uns minuts de possessió per als de Machín, el conjunt granota va tornar a agafar les regnes d'una trobada en el qual Bounou es va convertir en el protagonista principal en desfer cadascuna de les ocasions que els d'Orriols creaven. Amb una última clara ocasió de Casadesús de posar el 2-0 en el marcador es van acabar els primers 45 minuts de l'encontre.

w_900x700_13192153levante-girona26Després de la represa, el Girona va eixir amb el ganivet entre les dents doncs sumar punts en el Ciutat era vital per a certificar la seua passada a primera la pròxima jornada en el seu camp. No obstant això, prompte va tornar el Llevant a despertar i anhelar aqueix segon gol que els proclamaria campió de Lliga. Amb les ganes d'aconseguir un nou objectiu, de nou en el Ciutat de València i regalar-li a la seua afició el títol, tal com fera fa dues jornades amb l'ascens, va arribar Rober Pier per a espentar la pilota a la porteria de Bounou. Era el minut 64 quan Roger ja en el centre de l'àrea cercava algú que rematara, pas per arrere i va trobar a un Rober Pier que no va dubtar a perforar una porteria quasi buida aconseguint el seu primer tant amb la samarreta granota. Amb aquesta jugada el gallec posava la guinda a la temporada en la qual a poc a poc s'ha guanyat la confiança de Muñiz convertint-se a titular indiscutible en les alineacions.

El Ciutat de València es va vindre a dalt doncs aqueix segon gol els convertia matemàticament en campions de Lliga. A crit de campions, campions portaven al seu equip, l'ona apareixia en les graderies d'Orriols per a delit de l'afició. El Girona es va quedar gelat però la festa granota va durar poc, els catalans es van reposar prompte del colp i en el minut 77 una successió d'errors en l'àrea de Raúl, va fer que Longo posara el 2-1 en el marcador retornant la vida al seu equip. El colpejat ara era el Llevant, l'afició va tornar a animar al seu equip per a espentar-ho a aconseguir el que havien tocat amb la punta dels dits. En el minut 82, Roger va tenir en les seues botes el 3-1 després d'una passada de Rober Pier però la pilota es va ser ajustat al pal. Cadascun va seguir lluitant pel gol que li donava el seu objectiu, el Llevant per a certificar matemàticament el títol, encara que ja virtualment era campió, i el Girona per a assegurar-se un punt que li acostara més al seu ascens. A la rematada el Ciutat de València segueix mantenint-se com el camp invicte aquesta temporada i l'afició contenta amb l'actuació del seu equip, el títol haurà d'esperar.