El Levante, el millor líder europeu

L'equip granota encapçala la classificació amb 30 punts, deu més que el seu màxim perseguidor

Guardar

Levante UD
Levante UD

L'equip de Juan Ramón López Muñiz és capdavanter en solitari de la Lliga 123 i s'ha convertit en el millor equip europeu que es troba primer en la taula respecte a totes les grans lligues europees. El conjunt granota, que està batent registres des que va començar la lliga en Segona Divisió el passat mes d'agost, és el favorit per a ascendir a Primera Divisió.

Després de tretze jornades disputades fins al moment en la Lliga 123, el Levante ha sumat 30 punts dels 39 possibles amb un balanç de nou victòries, tres empats i tan sols una derrota, la que es va produir en L'Arcàngel contra el Córdoba per 1-0. A més, el quadre blaugrana és l'únic equip de Segona Divisió que encara no ha concedit els tres punts en el seu estadi. Únicament el Getafe ha sigut capaç de puntuar en el Ciutat de València (1-1).

L'arrencada de lliga del Levante està sent envejat per la resta d'equips europeus. La tranquil·litat que li atorga estar deu punts per sobre del Real Oviedo, segon classificat amb 20 unitats, diu molt de la bona planificació esportiva del conjunt d'Orriols, que després de descendir a la categoria de plata ha format una plantilla per a tornar a Primera Divisió, alguna cosa que setmana rere setmana sembla impossible que se li escape.

La diferència aclaparant de deu punts respecte al segon es converteix en alguna cosa transcendent en comparació a les altres lligues europees tant en Primera com en Segona Divisió. En Primera Divisió, el Real Madrid es troba tan sols dos punts per sobre del Barcelona; en la Premier League el Liverpool únicament li trau un punt al Chelsea; quant a la Sèrie A italiana, la Juventus està quatre unitats per sobre de la Roma i en la lliga francesa el Niza té tres punts més que el Mónaco.

Destacats