El Circuit estrena l'RFME Copa d'Espanya de Flat Track

Guardar

El_Circuit
El_Circuit

El Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo celebrarà els pròxims 9 i 10 de juliol la primera prova puntuable per a l'RFME Copa d'Espanya de Flat Track, un certamen de nova edició que porta a Europa una de les competicions més espectaculars del motociclisme americà.

Per primera vegada un certamen aposta per l'autèntic "Flat Track" amb set proves en el calendari que donarà començament el dissabte 9 i el diumenge 10 de juliol en un circuit oval preparat per a l'ocasió junt amb l'accés principal de les instal·lacions de Cheste.

El "Dirt Track" és una disciplina esportiva motociclista de velocitat originària dels Estats Units i que es disputa en pistes de terra o cendra. Hi ha diferents modalitats, la més comuna és el "Flat Track", on la pista és un oval completament pla o amb un molt lleu peralt. Els circuits de la modalitat TT, en canvi, alternen revoltes d'esquerra i dreta i solen incloure algun salt.

En el cas d'aquesta primera prova, dissabte a la vesprada nit els pilots competiran sobre un oval i en la jornada de diumenge ho faran en la modalitat TT, ambdós en un circuit multidisciplinari creat a imatge del mític circuit californià de Lodi en el qual se celebren carreres de l'especialitat des de 1953.

Aquesta modalitat del motociclisme fora d'asfalt s'ha popularitzat a Europa perquè els pilots del Campionat del Món de Motociclisme practiquen sobre motos de "Flat Track" per a depurar la seua tècnica de derrapatge, que és la clau de l'especialitat.

Pilots com ara Marc Márquez o Valentino Rossi roden cada setmana en motos d'aquest tipus que no té fre davanter i la tracció la fa a base d'accelerador i llargues derrapades.

Les entrades estan ja a la venda en la web del Circuit des de 10 euros els menors de dotze anys.

Destacats