El Circuit de Carreres de Diputació posa el punt i final a una edició marcada per l’augment de participació femenina

El Palau de Congressos acull hui la gala de lliurament de premis als vencedors en cada categoria en què també es reconeixerà la tasca d’organitzadors i col·laboradors

Guardar

Pujada Xàtiva3_0
Pujada Xàtiva3_0

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València celebra hui a la nit la Gala Final amb la qual posa el tancament a una edició, la denovena, marcada per l'augment del nombre de corredors. De fet, de les 612 de persones que han completat enguany les huit carreres mínimes exigides, un 20% han sigut dones, la qual cosa per a la Diputada d'Esports, Isabel García, “és un motiu d'alegria i ha d'animar-nos a seguir cercant fórmules que incentiven encara més la participació femenina”.

Una d'aquestes fórmules, segons va avançar la diputada en una entrevista recent, podria passar per incorporar un premi que reconega especialment a les dones corredores o per afavorir dins del calendari les proves de curta i mitja distància, ja que segons l'estudi portat a terme per l'Àrea d'Esports entre els participants en el Circuit, les dones solen preferir aquest tipus de carreres per damunt de les de llarga distància. Així mateix, Isabel García ha recordat la posada en marxa d'un programa d'entrenament personalitzat amb l'associació Nosaltres Esportistes, “per animar a les dones a participar i formar part del món del running, des d'una perspectiva més d'oci i no tant de competitivitat”.

Tots i cadascun dels 612 atletes que han finalitzat almenys 8 de les 13 carreres del calendari estan cridats a participar en la gala de matí a la nit, en la qual a més de rebre un obsequi en reconeixement a la seua participació, podran veure imatges de les diferents carreres i reconéixer-se en els vídeos. El lliurament de premis als vencedors en cada categoria, així com el reconeixement exprés als clubs i entitats organitzadores i a les empreses col·laboradores, completaran un esdeveniment que comptarà amb l'humor com a element vertebrador.

Així mateix, la gala permetrà fer un repàs general a una edició que es va iniciar el 3 d'abril a Moncada i va finalitzar el passat 6 de novembre a Xirivella i que ha estat compost per tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12KM i cinc carreres 10K. A més de Moncada i Xirivella, el circuit degà de la província de València ha portat la seua imatge enguany a Faura, Massamagrell, Gandia, Llíria, Canet, l'Eliana, Siete Aiguas, Paterna, Buñol, Cullera i Xàtiva.

En total han sigut 13 carreres que han permès donar a conéixer des de la perpesctiva esportiva altres localitats, i és que, com la diputada d'Esports reconeix, el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València “té una gran importància per a la vertebració del territori i actua d'element dinamitzador, ja que no solament porta l'esport als municipis que ho acullen sinó que serveix també per a donar a conéixer tota la seua oferta gastronòmica, turística…”. A més, la Diputada d'Esports recorda que la seua celebració afavoreix el turisme esportiu ja que “els atletes es desplacen a altres localitats, i poden admirar la riquesa natural i arquitectònica dels pobles valencians”.

Arxivat a:

Destacats