El calendari de la Lliga Endesa es coneixerà el 2 d'agost

Guardar

Valencia Basket
Valencia Basket

Finalment seran un total de 17 equips els que lluiten durant les 34 jornades de la Lliga Endesa per fer seu el títol de campió de l'ACB. Això es produeix després de la renúncia de Palencia Basket i del Melilla Bàsquet a la plaça vacant que l'Assemblea General de la competició va oferir a tots dos equips. Tots dos equips van rebre la invitació després de ser el Guipúscoa Basket el que no acceptava i es quedava en LEB Or. L'ACB va oferir millors condicions a tots dos equips perquè poguessen militar la campanya 2016/17 en la màxima categoria, no obstant això, cap dels dos equips ha pogut complir els requisits exigits en tan poc temps.

Entre els requisits que han de complir tots els clubs que militen en ACB estan abonar el fons de regulació d'ascensos i descensos de (1.564.697,71 euros), una part del cànon (1.000.000 euros), l'import de la quota de participació en el valor patrimonial de l'ACB que resulte del balanç d'aquest tancat a 30 de juny de 2016 (import provisional 115.000 euros) i atorgar escriptura de peça a favor d'ACB i ACEBSA (600.000 euros) en garantia de les obligacions i despeses derivades de la participació del club en l'ACB.Els 17 equips disputaran un total de 32 partits durant la Lliga Regular (composta de 34 jornades perquè hi haurà dues de descans) previs al Playoff de la Lliga Endesa.

Finalment els equips que lluitaran pel títol són:

Baloncesto SevillaCAI ZaragozaDivina Seguros JoventutDominion Bilbao BasketFC Barcelona LassaHerbalife Gran CanariaIberostar TenerifeICL ManresaLaboral Kutxa BaskoniaMontakit FuenlabradaMoraBanc AndorraMovistar EstudiantesReal MadridRio Natura Monbus ObradoiroUnicajaUCAM Murcia CBValencia Basket Club

Destacats