Dos pilots valencianes buscaran aquesta temporada fer història en la F1 Academy

Marta García i Nerea Martí seran les representants espanyoles en aquesta nova competició exclusivament femenina

Guardar

Presentació oficial de la F1 Academy en la qual participaran Marta García i Nerea Martí
Presentació oficial de la F1 Academy en la qual participaran Marta García i Nerea Martí

Aquest cap de setmana les llums dels semàfors s'apagaran per primera vegada en una nova competició creada per la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), la 'F1 Academy'. I en ella participaran dos pilots valencianes: Marta García i Nerea Martí, els qui tractaran de fer història en aquest nou format exclusivament femení.

Amb la ja extinta W Sèries, aquest 2023 ha nascut una nova competició que pretén servir de llançadora de joves pilots dones a les categories inferiors de la Fórmula 1 i que augmente la presència de les mateixes en aquest esport en teoria mixt. Així, les valencianes Marta García i Nerea Martí tenen una oportunitat d'or per a brillar i donar-se a conéixer per a, en un futur no gaire llunyà, aconseguir les seues metes i continuar fent passos cap avant en el món de l'automobilisme.

Durant la temporada passada, ambdues van participar en les W Sèries finalitzant en sisena i setena posició respectivament i atresoren un total de tres podis després del seu pas per la categoria. Si bé aqueix campionat va acabar de manera abrupta sense acabar el calendari planificat, ara comença una nova etapa en la 'F1 Academy'.

Bruno Michel, CEO de Formula Motosport Limited, i responsable de la 'F1 Academy' afirma que "el nostre objectiu és veure pilots femenines en la graella de F3 en els pròxims dos o tres anys, i que puguen competir ràpidament per punts i podis. L'objectiu és augmentar el camp en el futur pròxim, perquè esperem que aquesta categoria inspire a més xiques joves a competir en l'automobilisme al més alt nivell".

Aquesta temporada inaugural de 'la F1 Academy' comptarà amb un total de 15 pilots distribuïdes en cinc equips diferents. Marta García, nascuda a Dénia, va ser l'última confirmar equip i correrà amb l'equip Prema Racing, conegut per la seua gran collita de títols en les categories inferiors, mentre que Nerea Martí, nascuda a Albalat dels Sorells, debutarà en l'equip valencià amb seu en Alzira Campos Racing.

El calendari de la primera temporada compta amb 21 carreres repartides en set rondes i s'ha dissenyat per a incloure el major nombre possible de circuits de Gran Premi de Fórmula 1, donant a la graella l'oportunitat de competir en una varietat de circuits desafiadors i desenvolupar les seues habilitats tècniques.

Cada cap de setmana de carreres comptarà amb dues sessions de classificació i tres carreres, cosa que significa que la gestió del cap de setmana amb la finalitat de maximitzar els punts serà crucial per a la primera campiona de la 'F1 Academy'. Del 28 al 29 d'abril, el circuit de Spielberg, a Àustria, serà el que estrene aquesta nova categoria.

No obstant això, si bé aquest campionat naix per a donar visibilitat a aquestes joves dones pilot, des de l'organització han confirmat que, almenys pel que respecta a aquest primer Gran Premi, no es retransmetrà per cap televisió oficial en directe i només es podrà seguir l'esdeveniment a través de marcadors en directe que proporcionarà la web del campionat.

Destacats