Doble victòria per a l'alacantí Julio Alberto Amores a Olocau

Emocionant etapa regna en la Volta a València-Trofeu Diputació

Guardar

_DSC7958
_DSC7958

La Volta a València-Trofeu Diputació ha passat de mans portugueses a mans valencianes després d'una etapa regna realment emocionant. Si en la primera jornada les alegries havien correspost als ciclistes de l'equip portugués Liberty Segurs, el gran triumfador a Olocau va ser l'elit alacantí Julio Alberto Amores (Controlpack), vencedor de l'etapa i nou capdavanter de la carrera.

La segona etapa, amb pujades als alts de Bec de l'Àguila i Cova Santa, va ser controlada de principi fins a quasi el final per part dels corredors de Liberty Segurs, especialment amb un voluntariós Andre Carvalho, qui s'ha sacrificat a favor del capdavanter de la ronda, Gaspar Gonçalves.

No obstant això, l'excel·lent tàctica de Aldro Team, dirigit per l'ex ciclista professional Herminio Díaz Zabala, ha posat contra les cordes a l'equip portugués. Aldro va filtrar fins a quatre homes per davant i açò va fer que saltaren totes les alarmes.

En els quilòmetres finals i ja superada la zona de muntanya, Carvalho controlava els atacs. I només en els quilòmetres finals va aparèixer la col·laboració d'un nou equip al capdavant del gran grup. Aqueix va ser el torn de Caixa Rural-Segurs RGA, formació que confiava en la velocitat de Jon Irisarri.

_DSC7999Però no va haver-hi espai per al sprint massiu. El grup de 50 unitats va saltar per l'aire en el repecho final, ja a les portes d'Olocau. En aqueix terreny va sorgir del no-res el elite Julio Alberto Amores, un corredor que explica en el seu palmarès amb resultats d'honor com l'or en el campionat d'Europa de puntuació o el bronze en el Mundial júnior d'americana.

Amores, recorrent a la seua habilitat de la pista, ha aconseguit uns metres d'avantatge, suficients per a recuperar els tres segons que havia cedit en la jornada inaugural. El corredor de Controlpack aconseguia quatre segons d'avantatge sobre Antonio Angulo i Mikel Elorza, els qui lideraven el grup perseguidor.

Amores s' ha convertit en el nou capdavanter, amb només un segon de renda sobre Lucas de Rossi (La Pomme de Marsella) i Gaspar Gonçalves (Liberty Segurs) i amb quatre segons de renda sobre una vintena de corredors. L'emoció, per tant, segueix sent la nota predominant d'una Volta a València-Trofeu Diputació que es decidirà en els carrers de Nàquera (etapa d'hui dissabte) i Montcada (etapa del diumenge).

La cerimònia protocol·lària va estar presidida per Antonio Rober, alcalde d'Olocau, i per Antonio Quintana, així com pel president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.

Arxivat a:

Destacats