Després de la guerra tots són generals: l'aparició de Amadeo Salvo

Guardar

Amadeo Salvo
Amadeo Salvo

Quan el futbol passa a segon pla, són les bases les que es ressenten. Ja no queden herois, deia l'escriptor madrileny Ray Loriga en els 90, i eixa sembla ser el precepte de la directiva de Lim que va permetre el cessament de Kempes com a ambaixador oficial.

Si ben el valencianisme viu un dels seus pitjors moments en la història en una crisi que sembla no tenir fi, és necessari recordar el passat. Per això, esta setmana va apuntar el seu cap Amadeo Salvo, president del club entre juny del 2013 i juliol del 2015 i un dels protagonistes dels embolics econòmics del club en els últims anys. Bankia i la Generalitat són noms que es van lligar al del club en la seua època.

L'empresari va ser qui va propiciar l'arribada de Peter Lim després de la quasi refundació d'alguns aspectes del Valencia i, a més, un dels detractors de l'arribada de Nuno i la consegüent dimissió de Pizzi. Este protagonista hui mostra el seu rostre i s'expressa. A la fi.

La paraula de Salvo

Desinteressadament o no, Salvo va dirigir una carta a l'afició. Els seus punts més importants són clars: mai va signar per a guardar silenci, si ha de dir alguna cosa ho dirà i a partir del 20 estarà disponible per a donar respostes als valencianistes i als mitjans de comunicació.

Per a l'home que va intentar asseure les bases del club que coneixem ara, la situació la sembla perillosa. Més, literalment, "greu i preocupant", alguna cosa en el que tot valencianista coincideix si parem esment en el 0-4 davant el Eibar a Mestalla el dissabte passat.

Para Salve, la crisi no va començar quan va entrar en l'escenari Meriton Holdings Limited. De fet, segons ell, la temporada 2014/2015 "va retornar la il·lusió i l'autoestima a l'afició". La crisi, si atenem a la seua carta, va començar després. El d'abans va ser un bon moment, el procés de venda va ser una benedicció, si seguim el que diu.

A més de dir que no callarà, doncs "res ni ningú m'impedeix donar opinions", ha eixit en defensa de Lim. Fa un any va afirmar que l'amo del Valencia s'havia equivocat en l'esportiu, però que no era cap lladre. Què ens diu açò? Ha canviat la visió de Lim al dia d'hui o la seua fama és àdhuc pitjor?

Quin és l'objectiu de Amadeo Salve en aparéixer en este moment? Recolzar al Valencia per afecte? Reivindicar-se com un aficionats més en declarar que ara més que mai cal lluitar junts? Expressar-se? O senzillament... donar-li un esquenada a la figura de Lim i evitar el seu enfonsament?

Arxivat a:

Destacats