Desplegament especial de seguretat per al Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana

Guardar

img_3014
img_3014

Més seguretat i més especialització en el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana en el Circuit Ricardo Tormo de Xest que se celebra els dies 10, 11 i 12 de novembre. El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, al costat del General Cap de la Guàrdia Civil de la VI Zona, José Hermida, han presentat hui els mitjans de seguretat desplegats en el circuit durant aquest cap de setmana i en el municipi de Xest.

S'incrementen entorn de un 12% els efectius respecte a l'any passat i el desplegament arribarà a 1.800 efectius de seguretat, d'ells 1.500 de guàrdies civils tant de tràfic com de seguretat ciutadana. Cinc helicòpters, dos de Guàrdia Civil i tres de tràfic seran els ulls des de l'aire d'aquest operatiu de seguretat que vigilarà tant el circuit com les carreteres i el municipi de Xest.

Entre les novetats avançades hui pel Delegat i el General en la presentació està la presència per primera vegada en aquesta prova esportiva del Grup Acció Ràpida de la Guàrdia Civil, conegut com el GAR. La unitat del GAR seria la primera a actuar en cas de qualsevol incident de seguretat tant en el circuit com en la població en el circuit.

Segons han explicat tant el Delegat com el General "estan dotats d'equip per a la reacció directa davant qualsevol amenaça, en el qual està enquadrat elements amb capacitats transversals, operadors de drons, guies canins amb un gos d'intervenció i membres de l'equip tàctic de Resposta i Rescat que aporta la capacitat de Sanitat Tàctica".

"En cas de produir-se un incident amb múltiples víctimes el "dron" aportaria capacitat d'observació, el gos dotaria de capacitat de neutralització de l'amenaça i els elements de Resposta i Rescat aportarien la primera assistència sanitària en la zona en la qual haja succeït l'incident", van afegir.

"El nombre d'efectius ha augmentat en un 12%, amb més de 1.800 agents i cinc helicòpters" - ha anunciat el Delegat - "davant la previsió que acudisquen més 200.000 espectadors". El dispositiu està compost per agents de la Guàrdia Civil i de Tràfic, així com personal de la Prefectura provincial de trànsit de València, als quals cal sumar els de Policia Local i de la Unitat Adscrita a la Generalitat Valenciana. El dispositiu es fonamenta en dues necessitats: la seguretat ciutadana i el nivell 4 d'alerta terrorista reforçat.

El delegat de Govern ha estat acompanyat pel General Cap de la Guàrdia Civil a la Comunitat, José Hermida, el coronel Cap de la Comandància, Amador Escalada, el comandant del Sector de Tràfic de la Guàrdia Civil de la Comunitat, Jairo Torres, i el responsable de la Sala de Tràfic, Ricardo García, els qui li han explicat tot l'operatiu desplegat a aquest efecte.

Amb independència dels aforaments que s'aconseguisquen, la previsió és que l'assistència es veja incrementada. La Direcció general de trànsit engega un dispositiu especial de vigilància i ordenació del tràfic per als més de 200.000 espectadors que acudiran a presenciar aquest esdeveniment durant tot el cap de setmana, i que en la seua majoria ho realitzaran en els seus vehicles particulars.Les mesures especials de vigilància estaran actives des de matí, en previsió dels desplaçaments per a assistir als entrenaments previs i continuaran durant tot el cap de setmana per a finalitzar el diumenge a la nit i cobrir la tornada dels milers d'assistents que s'espera que acudisquen a presenciar el Gran Premi.

Arxivat a:

Destacats