'Comunitat de l'Esport', una iniciativa que pretén situar a la Comunitat Valenciana com a referent en la pràctica esportiva

Hui, Dia Mundial de l'Activitat Física i de l'Esport, el conseller Vicent Marzà i el director de la Fundació Trinidad Alfonso han presentat la nova imatge de la marca 'Comunitat de l'Esport' i un nou portal web optimitzat

Guardar

vicentmarza
vicentmarza

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel López, han aprofitat el Dia Mundial de l'Activitat Física i de l'Esport per a presentar la nova imatge de la marca 'Comunitat de l'Esport' sota el lema 'L'esport viu ací'. Ho han fet aquest matí un acte a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que ha comptat amb l'assistència de les federacions valencianes, una dotzena d'esportistes i representants d'entitats esportives. A més, han donat a conéixer una nova plataforma informativa per a difondre informació d'esportistes, federacions, competicions, centres esportius i programes educatius.

Vicent Marzà, conseller d'Esport, al costat del director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel López, aquest matí en la presentació.

Comunitat de l'Esport és un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso per a posicionar a la Comunitat Valenciana com un referent en la pràctica esportiva. En eixe sentit, el conseller Vicent Marzà ha assegurat que la Generalitat i la Fundació han estat "treballant coordinadament per a fer possible que la Comunitat siga la terra de l'esport". A més, Marzà, ha explicat que "el propòsit conjunt de la Generalitat i la Fundació és acompanyar al sector i formar part d'aquest gran equip que és l'esport". Per això, el conseller ha assenyalat que la iniciativa respon a diversos pilars fonamentals: esdeveniments, suport a esportistes, ajudes a les activitats que organitzen, realització de programes educatius vinculats a l'activitat física, el desenvolupament de la tecnificació i la visualització d'un calendari esportiu que va des de l'esport base fins a les grans fites i competicions.

El projecte és un moviment que pretén situar a la Valenciana com la Comunitat de l'Esport. És per això que naix per a aglutinar i ordenar tot l'esport que es practica i gaudeix en la Comunitat Valenciana. A través d'aquesta marca, també pretén donar suport a les federacions i seleccions autonòmiques. A més, la marca serà visible en les diferents competicions i serà portada per esportistes de la Comunitat.

UN NOU PORTAL WEB QUE REFERENCIE A l'ESPORT VALENCIÀ

"Volem que tothom siga conscient que l'esport viu ací. Per aquest motiu, hui fem un pas més que creiem necessari: l'activació d'un portal web que referencie a l'esport valencià", ha explicat Vicent Marzà, qui, a més, ha assegurat que es tracta d'una iniciativa feta específicament per als esportistes valencians, per la qual cosa "la participació és el més important".

Per part seua, el director de la Fundació, Juan Miguel López, ha destacat que la Comunitat Valenciana "ho té tot a mà" per a convertir-se en el referent estatal: "bona temperatura, sol, platja i muntanya". El director, a més, ha posicionat a les federacions, els clubs, els esportistes com "els vertaders protagonistes", per la qual cosa el projecte pretén "que tots se sumen per a fer-ho el més gran possible".

"La web és la cara visible, però el que hi ha darrere és un projecte molt gran i il·lusionant", ha continuat. Amb aquesta plataforma web i amb aquest eslògan de 'L'esport viu ací' es pretén evidenciar posar en valor el treball que fan federacions, esportistes, clubs i resta de protagonistes de l'esport en la Comunitat. Es busca ajudar-los per a ser més forts junts i formar un gran club: el club de la Comunitat de l'Esport.

Tres grans apartats del nou portal: centres educatius, esportistes i events.

COM ÉS LA NOVA WEB?

La nova web recull i ordena tot el que es fa en la Comunitat Valenciana relacionat amb l'esport, seguint l'estructura de la col·laboració entre les dues entitats impulsores: Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso. Aquesta es divideix en tres grans pilars: centres educatius, esportistes i esdeveniments. En la web es recull tota la informació relativa a les activitats que es realitzen en els centres educatius com, per exemple, el Dia de l'Esport, celebrat recentment. A més, contindrà una agenda en la qual s'inclouran tots els esdeveniments i esdeveniments esportius que se celebren en qualsevol de les tres províncies.

El conseller d'Esport, Vicent Marzà, ha explicat un a un els grans apartats del portal. Quant als centres educatius, ha destacat que les escoles estan tenint un paper fonamental, ja que estan acostant l'esport a tots els alumnes, una cosa "molt positiva". Marzà ha insistit que "ha d'aconseguir-se que des de xicotets, s'intente que l'esport forme part del dia a dia dels valencians". D'altra banda, el conseller ha emfatitzat en un apartat de la web relacionat amb els esportistes: "volem que aquesta terra siga la que més els acompanye, per la qual cosa s'ha creat un apartat en el qual es troben projectes d'acompanyament, ajuda als esportistes i subvencions".

Mapa cercador d'instal·lacions esportives de tota la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la nova web inclou un cercador amb tots els centres esportius de la Comunitat Valenciana. Gràcies a un mapa, qualsevol usuari podrà buscar, es trobe on es trobe, aquella instal·lació en la qual realitzar el seu esport preferit. A més, es podrà filtrar per província, esport, etc., per a major utilitat. En aqueix sentit, el director de la Fundació Trinidad Alfonso ha especificat que s'han habilitat "enllaços" perquè qualsevol usuari, centre esportiu o associació puga posar-se en contacte amb la Generalitat o amb la mateixa Fundació per a poder identificar qualsevol centre que no es trobe registrat en la base de dades del portal web.

Al costat de la pàgina web, la Comunitat de l'Esport també renova la seua imatge. Sota l'eslògan 'L'esport viu ací' / 'L'esport viu ací' es pretén aglutinar a tot l'ecosistema esportiu de la Comunitat. Tots els centres esportius que ho desitgen comptaran amb un distintiu, en forma d'adhesió a la Comunitat de l'Esport.

Arxivat a:

Destacats