Comencen les jornades de formació del professorat en l’edició amb més participació de ‘Pilota a l’Escola’

Guardar

Formació professorat Pilota a l'Escola
Formació professorat Pilota a l'Escola

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana engeguen una nova edició del programa ‘Pilota a l’Escola’, amb la finalitat de promoure la pilota valenciana i la pràctica esportiva entre l’alumnat valencià. Aquesta edició ha superat tots els registres de participació respecte als anys anteriors, amb un total de 647 centres inscrits: 590 de Primària i 57 de Secundària.

‘Pilota a l’Escola’ ha arrancat als municipis de Benicarló i Agost amb les sessions formatives per als docents dels centres participants. Les sessions de formació s’allargaran fins al dimarts 5 de novembre i es realitzaran també a Castelló, Benidorm, Elx, Pedreguer, València, Oliva, Alzira i Massalfassar per a facilitar la participació del professorat de les diferents comarques valencianes.

Les sessions són impartides per tècnics de la federació i estan dividides en dues parts: una teòrica i una pràctica. En la formació teòrica, els docents són informats sobre el funcionament del programa mitjançant una exposició detallada amb les activitats i eines didàctiques que ofereix ‘Pilota a l’Escola’. Posteriorment, la formació es trasllada al trinquet o al carrer per a realitzar la part pràctica, en la qual el professorat practica alguns dels exercicis que realitzarà el seu alumnat.

A més, en aquesta edició s’ha fet una aposta per introduir la pilota inclusiva a les aules; per això, un docent d’Educació Especial estarà també present en les sessions de formació, en les quals es reparteix tot el material didàctic necessari.

En els últims anys, des de Conselleria, s’han dut a terme diverses millores per a potenciar aquest programa, com la incorporació de participació d’instituts, la dotació de més recursos per al portal web del programa i l’increment considerable del pressupost assignat, amb una inversió de 200.000 euros.

El programa ‘Pilota a l’Escola’ compta amb monitors titulats i pilotaris professionals que duen a terme accions academicoesportives dirigides a l’alumnat de 4t de Primària dels centres participants, amb una sessió de dues hores que es divideix en una unitat didàctica i diferents jocs dirigits a l’aprenentatge de la pilota valenciana amb el reforç d’elements audiovisuals. En Secundària, l’alumnat de 1r cicle i 3r d’ESO participa en una competició estructurada en diferents fases territorials.

El pròxim 14 de novembre s’iniciaran les sessions per a l’alumnat al CEIP Eduardo Martínez Ródenas i al CEIP Marqués de Benicarló; i al CEIP Maestro Ismael García i CEIP Miguel Hernández d’Orihuela. Les sessions s’allargaran durant tot el curs escolar i es realitzaran en diferents municipis les jornades de cloenda de la catorzena edició de ‘Pilota a l’Escola’.

Arxivat a:

Destacats