Cancel·lat la Marató de València 2020 per la pandèmia del coronavirus

Guardar

Meta Marató València
Meta Marató València

L'Organització de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, a càrrec de la SD Correcaminos i l'Ajuntament de València, ha anunciat la decisió de cancel·lar la celebració de la carrera popular de la seua 40a edició, prevista per al 6 de desembre. L'Organització de la prova ha volgut apurar les opcions per a la seua celebració de manera segura per als corredors, però l'evolució de la situació sanitària per la covid-19 i la incertesa del futur pròxim ha obligat a renunciar a acollir la participació dels 30.000 participants que van esgotar els dorsals en aquest 2020.

Des de Marató València asseguren que han volgut vetlar per les millors garanties de celebració de l'esdeveniment per als participants, acompanyants, públic i voluntaris, a més de l'equip organitzatiu, la qual cosa no és viable ara mateix amb aquest elevat nombre de participants. Per aqueixa raó, els corredors tindran diverses opcions després de l'anunci de la cancel·lació: canviar la inscripció per una plaça en 2021, sol·licitar la devolució del 100% del cost de la inscripció, renunciar a l'import com a compromís amb l'Organització i en aquest cas podent gaudir d'una inscripció preferent en el tram de 2021 o participar de forma no presencial en el 40 aniversari corrent el 4.0 Marató València on la teua vulgues.

Paco Borao, director de carrera i president d'SD Correcaminos, ha assenyalat que "tres mesos de termini és el temps mínim amb el qual els corredors populars de la Marató València mereixen que se'ls anuncie que no tindrà lloc la prova popular aquest 2020. Els participants tindran les mateixes condicions per a triar sobre la seua inscripció que en la Mitja Marató, afegint ara la possibilitat de participar en una edició virtual del 4.0 Marató València per a acompanyar-nos en el 40é Aniversari. És una parada obligada, però treballarem perquè 2021 siga tot el que volíem fer en aquest any i alguna cosa més".

Per part seua, Pilar Bernabé, regidora d'Esports Ajuntament de València, ha reconegut que "hem estat treballant fins a l'últim dia, intentant que les circumstàncies foren altres i ens anaren favorables per a mantindre la carrera popular, que amb tant d'afecte esperàvem especialment en aquest 2020, complint el nostre 40é Aniversari, però no ha pogut ser i entenem que la prova popular ha de suspendre's, però l'esport té valors fonamentals com la superació i ara és quan més hem d'estar junts per a superar aquesta pandèmia, i en el 2021 tornarem amb molta més força".

Des de l'Organització han indicat que continuen treballant per a celebrar la pròxima edició en 2021 esperant per als pròxims mesos un escenari més cert i segur del que vivim ara. "Haurà sigut una meta difícil, però haurà valgut la pena", conclouen fonts del certamen.

Arxivat a:

Destacats