Cancel·lada la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso per la crisi sanitària

L'Organització de la Mitja Marató València Trinitat Alfonso EDP, ha anunciat a través d'un comunicat "després d'avaluar l'actual situació sanitària i prèvia consulta a totes les autoritats competents"

Guardar

Marató de València
Marató de València

L'Organització de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, a càrrec de l'SD Correcaminos, "després d'avaluar l'actual situació sanitària i prèvia consulta a totes les autoritats competents", ha anunciat la impossibilitat de celebrar la carrera en la seua 30a edició, que anava a tenir lloc el 25 d'octubre, i d'aquesta manera inicia el procediment de contacte amb els seus 20.000 corredors inscrits per a donar l'opció de triar entre les diferents possibilitats que tenen sobre la seua inscripció.

La cancel·lació d'aquest esdeveniment de gran acolliment, després de mesos treballant en una edició històrica, implica un dur cop a l'Organització, que manté el seu total compromís amb el corredor, ja que "el bon tracte i preocupació per la salut i seguretat dels 20.000 participants inscrits continua sent el motor de les nostres decisions per a estar sempre a l'altura com a Organització". "També volem vetllar per les millors garanties de celebració de l'esdeveniment per als participants, acompanyants, públic i voluntaris, a més de l'equip organitzatiu, la qual cosa no és possible garantir ara mateix", ha assegurat l'organització.

D'aquesta manera, la setmana vinent tots els corredors inscrits rebran en el seu correu les instruccions per a poder triar entre les diferents opcions sobre la seua inscripció 2020, les quals són:

  • Canviar inscripció per una plaça per a l'edició en 2021 (24 d'octubre 2021).
  • Sol·licitar la devolució del 100% del cost de la teua inscripció (excepte l'aportació solidària voluntària, que serà destinada com estava previst a PayaSOSpital, entitat solidària d'enguany).
  • Renúncia a l'import d'inscripció a la Prova com a compromís amb l'Organització, que es ressent de la suspensió d'un esdeveniment en el qual porta treballant mesos, ja que darrere de la Mitja Marató València hi ha un nodrit grup de persones i empreses que treballen durant tot l'any.
Tres mesos abans de la data prevista d'aquest esdeveniment s'inicia aquest procés de suspensió per a donar resposta a la inquietud de tots els participants i, "no penalitzar més a aquells corredors que hagen de programar el seu viatge i allotjament a València", comenten els responsables de l'esdeveniment.

Paco Borao, director de carrera i president d'SD Correcaminos, reconeix que "hem aguantat al màxim perquè és una decisió que, posant-nos en la pell del corredor, no ens agrada prendre, però a tres mesos de la prova i exhaurir totes les opcions, cal respectar al corredor i anunciar la cancel·lació per la situació sanitària encara que siga una decisió que no ens agrade prendre".

La Mitja Marató Valencia forma part del circuit europeu de SuperHalfs, els corredors del qual podran iniciar el repte de completar les cinc proves en tres anys a partir de 2021, quan arrencarà aquesta sèrie de mitges maratons al costat de Praga, Lisboa, Copenhaguen i Cardiff. El mateix succeeix amb el Circuit Nacional de Running Plàtan de Canàries, al costat de les proves de Sevilla, Barcelona, Madrid i Donosti. "Tant de bo els pròxims mesos ens oferisquen un escenari més cert i segur del que vivim ara, mentre continuem treballant des de ja per a celebrar junts la nostra pròxima edició en 2021. Haurà estat una meta difícil, però haurà valgut la pena", asseguren les parts competents en l'assumpte, al que prossegueixen que "trobarem noves oportunitats i reptes a València".

A més, des de València Ciutat del Running també continuen treballant per a detectar noves oportunitats i reptes, sempre garantint i prioritzant en la seguretat, amb l'objectiu de continuar sent l'epicentre mundial de les carreres en ruta, i d'aquesta manera contribuir a l'activació del teixit empresarial de l'esport en la Comunitat Valenciana.

Destacats