Ayestarán ja no estarà

La directiva del Valencia va decidir cessar a l’entrenador a causa dels seus mals resultats

Guardar

Pako Ayestarán
Pako Ayestarán

Comença o acaba el terratrémol? Ayestarán no va durar molt més. Van bastar quatre partits perduts consecutivament, l'últim contra l'Athletic a Bilbao, perquè es prenguera la dràstica decisió de desvincular a l'entrenador basc del club.

A molt poc del partit del dijous (22.00 hrs) contra l'Alavés, el Consell d'Administració del Valencia va informar mitjançant comunicat oficial sobre el "relleu" de l'entrenador, càrrec que de moment prendrà un home de confiança: Voro González.

L'última —i tercera vegada— que el delegat i exfutbolista format en el club va prendre les funcions en qualitat d'interí va ser en la temporada 2015/2016, després que Nuno fóra cessat. En els dos partits que va estar en la banqueta, abans que el seu ajudant Gary Neville prenguera el càrrec, va aconseguir guanyar al Barakaldo i empatar amb el Barcelona en la 13a jornada de la Lliga.

Ayestarán va salvar al Valencia del descens, però no es va salvar a si mateix en aquest inici de temporada. Hui deixa el club després d'esperar fins a l'últim moment pels últims fitxatges, a més de deixar anar a Alcácer i confirmar una vegada i una altra les paraules dels seus superiors. Un estiu convulsat, el principi de la fi.

El comunicat oficial del club

"Després de la reunió del Consell d'Administració celebrada en el dia d'hui, el Valencia Club de Futbol ha pres la decisió de rellevar del seu càrrec a l'entrenador Pako Ayestarán. La decisió ha sigut presa després d'analitzar l'actual situació esportiva i els resultats obtinguts.

Mentre el Club finalitza la contractació d'un nou entrenador, qui exercirà com a tècnic de la primera plantilla de forma interina, amb plena responsabilitat i confiança del Club, serà Voro González.

El Valencia Club de Futbol desitja agrair la implicació, esforç i professionalitat de Pako Ayestarán i el seu cos tècnic en el seu temps al capdavant de l'equip. El Club els desitja a tots la major de les sorts per al futur".

Els candidats

Com sempre en aquestes situacions, es barregen molts noms. Entre ells, Marcelino, que va entrenar al Villarreal entre el 2013 i 2016; Mario Alberto Kempes, qui pràcticament es va postular per Twitter i en les últimes hores va donar mostres de suport a l'entrenador recentment destituït; o Roberto Mancini, ex del City i nom pompós que dóna més color al pintoresc quadre de candidats.

No obstant això, el que sona més fort és el portugués Marco Silva, un jove tècnic sense molta experiència. En la temporada 2014/2015 va estar a càrrec del Sporting de Lisboa, quedant tercer en la classificació. El seu últim equip va ser el Olympiacos grec, campió en la temporada 2015/2016 i eliminat en la tercera ronda de classificació a la Champions, raó per la qual va ser destituït.

Hui Silva està lliure i podria ser el nou entrenador che.

Destacats