Arriba la tercera edició de Va de Dona, la pilota valenciana en clau femenina

Guardar

Va -de- Dona
Va -de- Dona

La regidora d'Esports de l'Ajuntament, Maite Girau, ha presidit la presentació de la tercera edició de Va de Dona a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal, per a donar a conéixer les característiques d'un esdeveniment que omplirà de pilota valenciana femenina l'agenda esportiva i cultural de la ciutat de València durant els pròxims dies. Va començar ahir a les 16.00 hores a la plaça Manises i al carrer Cavallers, i es prolongarà fins al divendres, 1 de març.

La presentació de Va de Dona 2019 ha comptat amb les intervencions de la regidora de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau; la diputada provincial d'Esports, Isabel García; el president de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, Daniel Sant Joan, i les vicepresidentes de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, Mamen Santarrufina i Elvira López.

Durant l'acte, les i els intervinents han destacat aspectes com el multitudinari acolliment d'aquestes jornades en els anteriors anys. Al seu torn, s'ha posat l'accent en el paper de la dona en la pilota, i s'ha destacat el treball per a aconseguir la paritat en aquest esport gràcies al treball realitzat per part de la Federació i al gran esforç de les dones pilotaris.

La Regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, ha sigut l'encarregada de començar i tancar l'acte de presentació en el qual ha ressaltat que «aquestes jornades són una manera de donar visibilitat a les dones pilotaris i al nostre esport més autòcton». Finalment ha animat a tothom al fet que isquen el divendres 1 de març al carrer a gaudir d'una vesprada de pilota. «Anime que la gent vinga a veure-ho perquè serà una vesprada divertida que coincideix amb la primera mascletà, i segur que serà una coincidència molt bonica», ha conclòs.

A diferència d'edicions anteriors celebrades en el Trinquet de Pelaio, enguany el dia gran, l'1 de març, tindrà per marc l'entorn del Palau de la Generalitat. Al llarg de la vesprada es realitzaran partides de raspall, galotxa, galotxetes, i un concurs de raspall.

Des d'ahir, i durant tota la setmana, tindran lloc diferents activitats de cara a la jornada del divendres 1 de març. S'ha inaugurat també una exposició fotogràfica de les dones de la pilota en el Complex Esportiu Cultural Petxina; el dissabte 23 de febrer hi haurà un «wikimarató» a les 10.00 hores en el Carrer de la Pilota de Borbotó; el dilluns 25 de febrer, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la final de raspall femení Copa Bankia; el dimarts 26 de febrer, la Final XII Lliga Bankia de Raspall Femení i el dimecres 27 de febrer, a les 19.30 hores, en Benimaclet, hi haurà una taula redona de dones pilotaris.

Destacats