Amb sort i primers de grup

El València Basket venç en un partit que se li va anar de les mans per falta de concentració (72-75)

fevz1412
fevz1412

El València Basket acudia a Eslovènia com a mera formalitat però amb l'objectiu si es fes amb el primer lloc del grup. Guanyar i que el Hapoel perdera davant el Lokomotiv (88-68) li donava la passada com a cap de sèrie. I la carambola es va donar però de xiripa. Per la seua banda, el Union Olimpija Ljubljana s'acomiadava de la 7Days Eurocup per esta temporada pel que l'únic al·licient era fer-ho guanyant al líder del grup. Amb el pavelló quasi buit el València Basket va dominar el primer i tercer quart però les distraccions, la falta d'encert i, principalment, de concentració en el segon i últim quart va fer que un partit que, a priori, era fàcil i estava controlat quasi es resolguera amb una derrota (73-75). El positiu de l'encontre, la reaparició de Bojan Dubjlevic, que va jugar 3:20 minuts va aportar poc però amb bones sensacions, i la de Joan Sastre, que va disputar 17:58 minuts i va signar 5 punts i 1 assistència. El millor del partit quant a anotació Pierre Oriola amb 20 punts però Kravtsov, Thomas i Diot van salvar els mobles en els últims instants.

El primer quart va ser de clar domini taronja. El quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Pierre Oriola, van llegir molt bé l'inici del partit perquè el Ljubljana tan sols va ser capaç d'anotar un triple de Mesicek en els primers quatre minuts i mitjà de partit encaixant un parcial de 0-7 (5-11). Sikma i Kravtsov anotaven amb facilitat en la pintura i Thomas aconseguia encistellar set punts consecutius, la qual cosa unit a una cistella de Kravtsov posava el 9-24 en el marcador. Tan sols l'encert d'Oliver aconseguia restar diferències al conjunt local en el marcador, malgrat tot es va arribar al final del primer quart amb un 16-28.

El segon quart va ser el principi del despropòsit. En els primers minuts el marcador no es va moure. Fallades en el tir i perdudes de pilota per part dels dos equips. Els primers punts del quart van arribar de la mà de Hrovat (18-28, min 2:50). El positiu del quart: el retorn a la pista de Bojan Dubjlevic, el negatiu que la seua falta de joc va frenar a l'equip en gran manera cosa que Jankovic va aprofitar per a acostar al Ljubljana al marcador i posar-ho a tan sols sis punts. Va ser llavors quan Thomas amb els rebots i Sato i Oriola amb les cistelles van trencar el ritme de partit i van despertar al València Basket que va tornar a tenir problemes d'encert en els últims minuts i es va deixar retallar l'avantatge fins al 37-39 que va posar Mesicek amb un triple en l'última jugada abans del descans.

La mitja part li va asseure bé al València Basket que va tornar a eixir concentrat a la pista. El cert de cara al cércol i bones defenses deixaven al conjunt local sense a penes anotació arribant a l'equador del quart tan sols havia anotat quatre punts (41-48). No obstant això, el Ljubljana no es donava per vençut i de la mà de Mulalic i Mesicek estrenyien el marcador. Els triples de Diot i Sant Emeterio i uns minuts finals de quart excepcionals d'Oriola deixaven el marcador 52-64 mancant deu minuts per jugar.

En l'últim quart, el València Basket es va complicar a l'excés la vida. Amb un partit controlat, començaven els últims deu minuts 12 a dalt, les distraccions en defensa i la falta d'encert va fer que en l'últim segon el conjunt taronja tancara els ulls i resara perquè el triple de Hrovat entrara fóra de temps (com així van comprovar els àrbitres després de veure la jugada repetida). El més destacat del conjunt taronja va ser el treball sota el cércol de Kravtsov i Thomas que van aconseguir mantenir a ratlla als de Gasper Okorn. Gràcies a açò i a la genialitat de Diot en els últims minuts van tancar la trobada en el 72-75 final.