Amazon posa en marxa els seus supermercats sense caixers

Guardar

A finals del mes de gener passat Amazon va dur a terme el projecte que havia anunciat des de fa temps: la botiga sense empleats. A Seattle està ja oberta al públic l'Amazon Go, una botiga que funciona amb càmeres de seguretat i sensors d'identificació.

Segons va explicar la mateixa empresa el funcionament de la botiga està basat en una tecnologia anomenada Just Walk Out que és capaç de detectar quan un objecte ha estat retirat d'una prestatgeria o quan ha estat retornat. L'usuari pot sortir de la botiga sense haver de parar-se en les caixes ja esmentades. Quan abandona l'establiment Amazon li carrega els productes retirats al seu compte corrent.

Es tracta d'un establiment de 167 metres quadrats que ofereix productes alimentaris de tota mena d'índole: des de menjars preparats fins ingredients per cuinar a casa.

La pregunta que tothom es fa és: no hi ha ni un empleat a la botiga d'Amazon? La veritat és que si. Hi ha persones que s'encarreguen de reposar els productes i que han estat segons apunta Reuters un dels problemes que més dificultat ha tingut l'empresa de Jeff Bezos per resoldre. Les càmeres i sensors no eren capaços de distingir entre un treballador i un client. Després de més d'un any de proves sembla ser que tots els problemes han estat resolts.

De moment aquest projecte només tindrà seu a la ciutat nord-americana, amb la qual cosa no sabem si Amazon planeja en un futur estendre les seves botigues automàtiques a altres països del món. Amb tot queda clar que sí aquest sistema de venda funciona és molt probable que en un temps desapareguin les persones que treballen en els supermercats. És això un progrés o es tracta d'una deshumanització del món laboral?

Destacados