Vivenda i l'IVE promouen cursos formatius innovadors sobre rehabilitació d'edificis

Guardar

Reunion_Vivienda,_Economia_Sostenible,_IVE_y_Servef_1
Reunion_Vivienda,_Economia_Sostenible,_IVE_y_Servef_1

La Direcció General de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, encapçalada per Rebeca Torró, en col·laboració amb l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) , ha presentat la línia de cursos formatius sobre rehabilitació d'edificis que té previst impartir el pròxim semestre. Cal recordar que, durant la primera mitat de l'any ja s'han impartit cursos que tenen com a objectiu atendre a les noves necessitats del sector, especialment en els temes d'eficiència energètica i accessibilitat, en línia amb les noves polítiques europees.

Estos cursos i activitats oferides tenen com a objectiu últim augmentar la competitivitat dels professionals tècnics i operaris del sector de la construcció, per a fomentar l'ocupació verda i la incorporació de mesures innovadores en el sector de la rehabilitació, en línia amb altres països europeus.

Torró, que ha mantingut una reunió amb la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, María José Mira, el director general de Planificació i Servicis del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) , Juan Ángel Poyatos, i l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) , ha ressaltat la gran demanda que els cursos estan tenint entre els professionals del sector, com a arquitectes, aparelladors i enginyers, que precisament han sigut un dels sectors més castigats per la crisi econòmica.

De fet, la directora general ha explicat que s'ha detectat una important xifra de tècnics en situació de desocupació que sol·liciten poder tindre accés subvencionat a esta formació. Cal recordar que la conselleria subvenciona el 100% del preu d'estos cursos a les persones que es troben en situació de desocupació. Per això, es va a establir una línia de col·laboració amb el Servef perquè es puga donar resposta a esta demanda, atés que és l'organisme amb gran experiència en la capacitació professional i promoció individual.

A més, s'ha abordat la possibilitat de llançar jornades formatives per a operaris del sector de les construcció en les mateixes línies, per a la qual cosa es comptarà amb la Fundació Laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana, i amb la que es treballarà amb un full de ruta comuna.

Destacats