Vivenda comença a pagar l'IBI als municipis després de huit anys d'impagaments de l'anterior Consell

Guardar

IBI
IBI

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) , ha començat a pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI) als ajuntaments en què la Generalitat gestiona vivendes després de huit anys reiterats d'impagaments per part de l'anterior Consell. D'esta manera, ja s'han abonat 912.902 euros corresponents a l'exercici 2016 i s'està elaborant un calendari de pagaments per a fer front al deute que va deixar l'anterior Govern i que ascendix a 7,5 milions d'euros.

L'anterior Executiu va deixar de pagar este impost als ajuntaments en 2009, la qual cosa ha suposat que s'acumularen 7,5 milions d'euros de deute que la Generalitat deurà ara saldar amb els ajuntaments.

No obstant això, des del nou Govern s'ha començat a actuar per a acabar amb este problema i la primera mesura adoptada ha sigut abonar el pagament de l'IBI corresponent al present exercici 2016. De fet, es van pressupostar en els comptes de 2016 1,5 milions d'euros per a abonar l'IBI d'enguany. Des de la Conselleria que dirigeix María José Salvador es continua treballant amb la tramitació administrativa perquè, en finalitzar enguany, s'haja sufragat la totalitat de l'IBI de l'exercici corresponent a 2016 tant de les vivendes del parc públic de la Generalitat com de les vivendes protegides d'EIGE.

A més, també s'elaborà un pla de pagaments per a anar saldant el deute global que va acumular l'anterior Consell. Per a això, s'està en contacte amb els distints ajuntaments perquè faciliten les dades de l'import del deute a nom de la Generalitat. El pagament del deute tributari amb els ajuntaments és una de les deu mesures de xoc del Pla de Dignificació de la Vivenda Social que ha posat en marxa el Consell per a millorar la gestió de les vivendes de la Generalitat.

Pagaments efectuats

Fins al 31 de juliol, ja s'ha fet efectiu el pagament de 912.902 euros corresponents a obligacions tributàries del 2016. La major part d'esta partida, 832.097 euros, s'ha destinat al pagament de l'IBI de vivendes de 30 municipis de la Comunitat. A més, també s'han abonat altres 80.805 euros de taxes, principalment de fems.

Respecte als municipis en què ja s'ha pagat l'IBI, 22 són de la província de València: Alaquàs, Albal, Alberic, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Alginet, Benifaió, Carcaixent, l'Eliana, Manises, l ´Olleria, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Torrent, València i Vilanova de Castelló.

En la província de Castelló s'ha abonat en els següents set municipis: Almassora, Benicarló, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules, Vilafamés i la Vilavella. Pel que fa a la província d'Alacant s'ha pagat a Alacant ciutat.

Destacats