València visibilizará a 200 dones referents en el II Fòrum de Lideratge Femení

València Activa celebra aquesta trobada el 15 de desembre en el Palau de Congressos per a analitzar, referenciar, connectar i visibilizar a lideresses

Guardar

Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro
Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro

Les dones no tenen límits en cap espai. Aquest és el motiu que ha portat a l'Ajuntament de València, a través de València Activa, a impulsar el II Fòrum de Lideratge Femení, que visibilitzarà el treball i aportació social de 200 dones lideresses el pròxim 15 de desembre en el Palau de Congressos.

Es tracta d'una trobada que té com a objectiu analitzar, referenciar, connectar i visibilitzar el lideratge exercit per les dones de diferents sectors, com la gastronomia, l'enginyeria, la investigació, la indústria o l'esport, molts d'ells masculinitzats.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà de València, Sandra Gómez, ha explicat que "aquesta segona edició naix per a visibilitzar a les dones referents que ocupen llocs de responsabilitat i que poden servir d'inspiració a altres dones, perquè volem posar en valor el talent i lideratge femenins i evidenciar que les dones no tenen límits".

Només el 29% dels llocs directius en la Comunitat Valenciana són dones

Les xifres evidencien que el sostre de vidre continua llastrant a les dones en les empreses. D'acord amb l'informe Women In Business 2022, de Grant Thornton, a Espanya només el 36% dels llocs directius són dones, però aquesta xifra preocupant es redueix en la Comunitat Valenciana, on cau al 29%.

Tot això malgrat que, segons un estudi global de l'Organització Internacional del Treball, les empreses amb dones directives tenen majors beneficis: concretament, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis del 5% al 20%.

Davant aquestes dades, la vicealcaldessa ha destacat que, "a pesar que les dades han millorat respecte a l'any anterior, veiem com la paritat encara està lluny d'aconseguir-se en qüestions de lideratge" i que cal "animar i empoderar a les dones perquè assumisquen el lideratge en els seus sectors, perquè tots els informes demostren que resulta beneficiós per a les empreses".

Taules del II Fòrum de lideratge

La trobada se celebrarà aquest dijous en el Palau de Congressos. Segons ha informat l'Ajuntament, durant la primera taula s'abordarà la situació del lideratge femení en la gastronomia, un espai en el qual participaran Begoña Rodrigo, propietària i xef de La Saleta; Cuchita Lluch, empresària i ex presidenta de l'Acadèmia Valenciana de Gastronomia; Raquel Cernicharo, propietària i xef de Karak; i Almudena Ortuño, periodista gastronòmica.

En la taula 'Liderar en femení en sectors masculinitzats' les i els assistents podran conéixer les experiències i inspirar-se amb professionals com Estefanía Navarrete, comissària i experta en atenció al maltractament; Angélica Gómez, presidenta de la mesa Dona i enginyeria València; o Isabel Maestre, vicepresidenta d'Elles volen alt.

El 'Lideratge femení en STEM' serà abordat per professionals com Margarita Albors, presidenta de SocialNest; Elena Pinilla, Investigadora distingida en el Centre de Tecnologia Nanofotònica (UPV) i vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física; Ana María Vicedo Cabrera, líder del grup d'investigació en canvi Climàtic i Salut de la Universitat de Berna; i Paloma Mas, Events and Culture Manager en Plug and Play.

En l'espai 'Dona i Esport: Liderant sense límits', Anna Gómez Igual, excapitana del València Basket; Lola Riera Zuzuarregui, medallista olímpica d'Hoquei herba; i Ruth García García, defensa del Llevant UD, abordaran el lideratge femení en l'àmbit esportiu.

El lideratge femení en les Indústries Creatives i Culturals serà l'objecte d'una altra de les taules d'aquest fòrum, en la qual participaran Inma Bermúdez, dissenyadora i premi nacional disseny 2022; Viriginia Lorente, arquitecta i il·lustradora i Paloma Mora Iñesta, productora de cinema.

El fermall d'or d'aquesta sessió el posarà Sandra Deltell, sòcia de PwC España i vicepresidenta d'EVAP, amb la seua ponència 'Nous lideratges per a nous temps', mentre la inauguració comptarà amb la presència de Sandra Gómez, al costat de la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la presidenta d'EVAP i CEV València, Eva Blasco; i Clara Martínez, directora de València Activa.

Arxivat a:

Destacats