València es promociona com a destinació turística LGTB Friendly

Guardar

Turismo- LGTB
Turismo- LGTB

«La ciutat de València és hospitalària, oberta, inclusiva, respectuosa amb tothom». Així ho ha afirmat hui la regidora de Turisme, Sandra Gómez, en presentar el model de ciutat pel qual advoca l'actual equip de govern municipal: «un model que va més enllà de respectar l'orientació sexual de cada persona, que aspira a ser referent de llibertat i tolerància i destinació turística amistosa amb el col·lectiu LGTBI»

La regidora Sandra Gómez, acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han parlat, en vespra de la manifestació de l'Orgull LGTBI que se celebra a València demà, de les accions desenvolupades en matèria de promoció turística d'aquesta ciutat per aconseguir que es convertisca en una destinació «LGTB Friendly». «Volem formar part d'eixe grup de ciutats que donen visibilitat a la diversitat, d'una forma explícita, i treballem perquè algun dia deixe de ser necessari».

«Amb aquest objectiu, hem impulsat un grup de treball amb tots els agents del sector implicats i hem participat en fires, congressos i altres iniciatives especialitzats a donar servici a aquest segment de la població», ha explicat la regidora, qui també ha anunciat que, en aquest marc, l'Ajuntament participarà en els actes organitzats a la ciutat amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI. Així mateix, estarà present en els actes que, amb la mateixa finalitat, es duran a terme el 30 de juny a Barcelona i el 7 de juliol a Madrid.

Sandra Gómez, que ha destacat que València també ha participat en l'elaboració del pla actualitzat de locals LGTBI i en la Guia de la Comunitat Valenciana LGTBI-Friendly, dues iniciatives de l'Agencia Valenciana de Turisme, ha anunciat la celebració d'una jornada Urban Tourism Trends, prevista per al mes de setembre, per a debatre els reptes i oportunitats a les quals s'enfronta el sector turístic respecte a aquest segment poblacional concret.

A més, Turisme València serà el principal patrocinador de la TTG LGTB Conference que se celebrarà a Londres el 4 de juliol, «unes jornades que tractaran temes com els hàbits dels viatgers LGTBI».

Francesc Colomer, com a responsable de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), ha recordat que aquest organisme que gestiona les polítiques turístiques valencianes «té, entre les seues directrius aquesta legislatura, la promoció de la Comunitat Valencià com una destinació».

«L'hospitalitat d'una societat es posa a prova i s'examina davant la diversitat, segons la capacitat que té d'acollida i segons la seua actitud que hauria de ser responsable i oberta a totes les persones. Aquesta és la base sense la qual no entendríem la indústria turística i per descomptat l'oferta per al col·lectiu que, per altra banda, representa un 14% del PIB (Producte Interior Brut)», ha explicat Colomer.

Destacats