València, la ciutat d'Espanya on més puja el preu del lloguer d'habitatge

A la Comunitat Valenciana l'increment és del 3,24 % respecte a l'any passat, segons pisos.com

Guardar

Imatge d'arxiu d'un habitatge
Imatge d'arxiu d'un habitatge

D'un any per a un altre, la ciutat de València s'ha convertit en la capital espanyola en la qual més s'ha incrementat el preu del lloguer, un 16,62% concretament. Només en aquest mes de juliol, el preu del lloguer a València ha pujat un 1,98%.

D'altra banda, segons detalla l'informe mensual de preus de lloguer elaborat per la plataforma pisos.com, el lloguer d'habitatge en la Comunitat Valenciana ha registrat al juliol un preu mitjà de 7,01 euros per metre quadrat, la qual cosa suposa un 3,24% més que en el mateix mes de l'any passat. Es tracta d'un repunt mensual de l'1,89%.

Amb aquestes dades, la Comunitat Valenciana va ser la huitena autonomia amb la mensualitat més barata per als inquilins, per darrere de Castella i Lleó (4,74 €/m²), entre altres. Per part seua, el pis tipus de lloguer a Espanya va tindre el juliol de 2022 un preu mitjà per metre quadrat de 10,24 euros. Aquesta xifra va llançar una pujada mensual del 0,20%. En la comparativa interanual, va pujar un 5,89%.

Quant a les capitals valencianes, Alacant (2,77%) va ser la segona que més va repuntar del país. En l'apartat de preus, a nivell nacional, València (10,98 €/m) va ser la huitena capital més cara en lloguer. Per part seua, Castelló de la Plana (7,05 €/m) va ser la més assequible de la regió.

Totes les províncies valencianes van pujar en l'últim mes. Alacant (2,26%) va llançar el nové increment més alt d'Espanya. Interanualment, València (10,81%) va ser la setena que més va créixer del país. Castelló (-0,19%) i Alacant (-1,81%) van registrar descensos poc inflats.

Amb 7,89 euros per metre quadrat al juliol de 2022, València va ser la desena província espanyola més cara. Castelló, amb 5,32 euros per metre quadrat, va ser la més assequible de l'autonomia.

El director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha explicat que "el lloguer continua exigint als inquilins un gran esforç econòmic, alguna cosa que resulta encara més difícil de portar en un context inflacionista, ja que al repunt de la mensualitat se li suma una cistella de la compra i unes factures de subministraments també més cares".

D'altra banda, ha advertit que "l'oferta és escassa i els pisos es lloguen en qüestió de dies, i això tenint en compte que les condicions requerides a la demanda són cada vegada més dures i el manteniment dels habitatges no és tan freqüent com seria desitjable".

A l'hora d'avaluar les possibles solucions que podrien contribuir a equilibrar el mercat, el directiu considera que "la implantació del bo social de lloguer encara és desigual a nivell territorial, per la qual cosa encara és prompte per a valorar la seua efectivitat". En qualsevol cas, creu que "aquest tipus d'estratègies basades en ajudes directes ja es van implantar en el passat i no van funcionar conforme a les expectatives que es tenien".

Finalment, Font ha comentat que "per a no provocar desajustaments artificials en les rendes, el millor és promoure més inventari en lloguer, sobretot, per als col·lectius més colpejats per l'actual situació econòmica".

Arxivat a:

Destacats