València activa ofereix ajudes per a promoure l'ocupació

Guardar

sandra-gomez
sandra-gomez

El Servici d'Ocupació, emmarcat en l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, destinarà 400.000 € a ajudes econòmiques de dues classes per als treballadors: una dirigida a donar suport i fomentar l'activitat creativa dels autònoms i una altra destinada a impulsar la consolidació empresarial a la ciutat de València.

La primera de les ajudes es diu València Activa Crea 2018 i pretén el foment de l'activitat cultural. Està destinada a finançar les altes d'activitats econòmiques en règim especial de treballadors autònoms (RETA) en les indústries creatives o culturals. Es concediran 6.000 € en concepte de llançament a totes les sol·licituds que puguen acreditar una nova alta en l'Agència Tributària que comporte, al seu torn, una nova alta de la RETA. Han de complir-se, a més, tots els requisits necessaris, els quals poden consultar-se en el mateix web de l'Ajuntament de València.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat la importància del sector per a la ciutat de València. «És imprescindible donar suport a la indústria cultural i creativa de la ciutat, ja que és un dels principals sectors afectats per la crisi; un sector econòmic molt necessari que aporta un valor especial a València. Ens dóna imatge, identitat i prestigi», ha afirmat.

La segona en qüestió porta per nom València Activa Impuls Econòmic 2018 i el seu objectiu és fomentar, impulsar i donar suport a la consolidació empresarial amb ajudes econòmiques. Podran beneficiar-se'n tant persones físiques i jurídiques com comunitats de béns i societats civils que duguen a terme activitats professionals que motiven la concessió d'ajudes. S'abonarà el 100% de les despeses subvencionables justificades fins a un import màxim individualitzat per persona o entitat de 5.000 € (a excepció dels impostos susceptibles de recuperació). Poden comprovar-se els requisits, impresos necessaris i la resta d'informació en la pàgina de l'Ajuntament de València.

Les dues subvencions s'han de sol·licitar en els diferents registres d'entrada de l'Ajuntament de València. Així mateix, es pot realitzar la presentació telemàtica de les sol·licituds a través del web oficial valencia.es. Per a això, la persona sol·licitant ha de disposar de signatura electrònica avançada amb un certificat reconegut per a la ciutadania (persones físiques) admés per la seu electrònica de l'Ajuntament.

El termini es va obrir el 30 d'agost i es tancarà el pròxim 18 de setembre (inclòs). Per a més informació o dubtes per resoldre, es pot acudir de 08.30 a 14.00 hores al carrer d'Amadeu de Savoia, 11 (Nau Oest, 1a planta), amb el telèfon 962 081 725. També pot optar-se per telefonar al 010 (atenció al ciutadà).

Destacats