Una fira per a introduir als valencians al món de les start-ups

El 27 d'octubre es celebrarà a la Plaça de l'Ajuntament el VLC Startup Market, un espai dedicat a la tecnologia i la innovació

Guardar

1022 València Startup Market
1022 València Startup Market

El govern valencià s'ha marcat l'objectiu de convertir la innovació i la tecnologia en el nou motor econòmic de la ciutat. Per açò la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí en roda de premsa un dels projectes que lideraran la seua proposta de canvi: el València Startup Market. Es tracta d'una fira composta per activitats, xarrades i exhibicions que donarà l'oportunitat als ciutadans de conéixer a més de 40 start-ups valencianes que participen en aquesta iniciativa, i que tindrà lloc el dissabte 27 d'octubre en la Plaça de l'Ajuntament.

Des de les 10:00 h fins a les 18:00 h, els valencians podran gaudir d'aquest mercat obert i descobrir algunes de les iniciatives d'emprenedoria que s'estan desenvolupant a València. Des de la fundació València Activa i la xarxa d'emprenedors Vit Emprende han organitzat una jornada que comptarà amb activitats infantils, una zona gaming per als joves, ponències informatives sobre l'ecosistema start-up i exposicions de les empreses participants. Aquestes no solament procediran de l'àmbit tecnològic, sinó també de sectors variats com l'alimentació o el tèxtil.

"L'objectiu és oferir una gran mostra de les iniciatives que estan aflorant en la zona i acostar-les al públic general", ha explicat Gómez. L'acompanyava Javier Mateo, sotsdirector d'Emprenedoria de València Activa i encarregat de l'esdeveniment, que ha subratllat la importància de sensibilitzar a la ciutadania i "llevar-los la por a les start-ups". També ha afirmat que València posseeix un "gran ecosistema start-up, reconegut a nivell estatal i europeu" que hauria de tenir més visibilitat, i fins i tot ha suggerit que "el pròxim Google o Facebook podria tenir accent valencià".

Entre els actes destaca la convocatòria d'una pitch competition, un certamen on les empreses participants podran exposar la seua idea i ensenyar els seus productes i que premiarà a les emprenedores més innovadores i dinàmiques. Gràcies a la competència, les emprenedores tenen l'oportunitat de conéixer de manera propera a inversores, mentors i altres emprenedors de tota la regió, així com d'accedir a premis que ajuden al creixement de la seua empresa. "És el millor moment per a donar-se a conéixer en viu i en directe", ha afegit Mateo.

Una altra de les raons per a organitzar aquest esdeveniment és que aquelles persones que tinguen una idea de negoci puguen informar-se i "connectar" amb possibles incubadores o acceleradores de start-ups. Per això aquestes empreses comptaran amb els seus propis estands en la fira i es trobaran a la disposició de qui necessite informació o assessoria al llarg del dia.

Destacats