Una estudiant universitària del CEU Cardenal Herrera viu en primera persona com és el treball d'un bróker

Guardar

Undiaconunbroker01
Undiaconunbroker01

8.30 del matí. Carmen Salvador crida a les portes de l'agència de valors GVC Gaesco. La rep Pascual Santosjuanes, Director Territorial de la Comunitat Valenciana i Murcia d'aquest grup financer. Durant un dia, l'estudiant de tercer del Grau de direcció d'empreses, comparteix jornada laboral amb ell i tot el seu equip de treball.

Després d'unes primeres presentacions i explicacions, miren les pantalles per a veure com obre el marcat espanyol. Prompte sorgeixen els dubtes, “què és una call i una put?”, pregunta. Juan Pérez Reig, analista de mercats financers i antic alumne del Màster Universitari en Gestió Financera de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, li respon: “Una call és una opció de compra, i una put un contracte d'opció de venda”. I perquè tot quede més clar, boli en mà continua les explicacions i no dubta a realitzar una comparativa amb el mercat immobiliari per a facilitar la compressió d'aquests conceptes financers.

“Una opció és un contracte entre dues parts pel qual una d'elles adquireix sobre l'altra el dret, però no l'obligació, de comprar-li o de vendre-li una quantitat determinada d'un actiu a un cert preu i en un moment futur”, argumenta. Com a recomanació, Pérez assenyala que les opcions i futurs millor usar-los només com a mesura de cobertura dels valors en cartera. Prompte el Brexit entra també en la conversa, Pérez mostra com va afectar el tancament i obertura del mercat. “Va haver-hi bancs que van començar a cotitzar 15 minuts més tard, el Santander per exemple va obrir caient un 25%”, comenta.

La pel·lícula La Gran Aposta entra en conversa per explicar alguns conceptes, el film aborda la crisi financera del 2007 al 2010 per l'acumulació d'habitatges i la bombolla econòmica. Altres llargmetratges, com El Llop de Wall Street, s'allunyen de la realitat d'un agent de borsa espanyol, segons relaten. Estar ben informat, especialitzar-se, i saber transmetre són algunes de les característiques que ha de tenir tot gestor de patrimonis. Per això, comencen cada dia llegint informes i veient com van tancar el dia anterior les borses asiàtiques.Amb aquesta experiència, Carmen Salvador ha pogut viure en primera persona com és el treball d'un intermediari financer. Ella ha estat una de les guanyadores del Primer Concurs de Borsa FEBF - CEU UCH. En el certamen van participar mig centenar d'estudiants de la Facultat de Dret, Empresa i Ciències Polítiques. Salvador va aconseguir una rendibilitat del 15% amb els valors seleccionats. Aquest certamen neix per apropar l'educació financera als universitaris amb l'objecte que coneguen i comprenguen el Mercat Borsari Español.

El premi, a més, busca apropar el món laboral als estudiants, en la línia de millorar la ocupabilitat i vincular els estudis de postgrau a les necessitats concretes de les empreses, indica Isabel Giménez, Directora General de la FEBF. Com a exemple, el Màster Universitari en Gestió Financera que prepara als futurs analistes i assessors financers i té integrades pràctiques i borsa de treball en empreses i entitats al seu programa.

La Fundació d'Estudis Borsaris i Financers treballa des de 1990 amb l'objectiu de consolidar la Comunitat Valenciana com a plaça financera de referència, pel que resulta essencial comptar amb professionals qualificats i una formació adaptada a les necessitats del teixit empresarial.

Arxivat a:

Destacats