Una de cada tres persones troba ocupació per la gestió de València Activa

Gràcies a l’àmplia oferta formativa i de programes d’inserció, l’ocupabilitat està augmentant a València

Guardar

valencia-activa
valencia-activa

València Activa, d'acord amb les dades presentades el mes de setembre passat, ha aconseguit la contractació directa de 5.608 valencians i valencianes des de 2016. Un programa efectiu que dóna oportunitats reals als seus usuaris i, especialment, als col·lectius amb més dificultats a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Tallers d'ocupació, cursos d'idiomes, certificats de professionalitat o la gestió de la xarxa d'oficines de 'Barris per l'Ocupació', entre moltes altres accions, permeten oferir a la ciutadania una gran varietat d'eines per a reforçar habilitats i ampliar coneixements que obrin portes. Tant és així que, en termes globals, una de cada tres persones troben ocupació directament per la gestió que es realitza des de València Activa.

En aquest sentit, la regidora d'Emprenedoria i Ocupació, Pilar Bernabé, assegurava que "es realitza un servei de comercialització, de vendre a les empreses el que tenim, una agència d'ocupació. És un servei que presta l'Ajuntament, públic, del qual les empreses poden beneficiar-se". A través de València Activa, les empreses poden trobar "els millors perfils", sense "haver de pagar" perquè, com recorda, "és un servei públic".

I és que des que València Activa es posara en marxa s'han llançat programes que han facilitat la inserció laboral dels joves amb 'Anem'; de persones majors de 55 anys amb 'Oportunitats +55'; o s'han establit les bases per a acabar amb la desigualtat laboral amb el programa 'Treballem Iguals' i amb 'Lideresses', que promociona a les dones a llocs directius per a trencar el sostre de cristall.

València Activa continua treballant amb força. Així, el curs escolar arrancava tant amb 'Càpsules per a emprendre', la formació gratuïta per a emprenedors per la qual ja han passat 620 persones des del seu llançament en 2017, com amb el programa de Suport Empresarial a Dones, que té com a objectiu promoure la qualitat en l'ocupació de les dones.

Destacats