Turisme impulsa l'eina Biotrend que permet a la Comunitat avançar en intel·ligència turística

El secretari autonòmic de Turisme ha presentat junt la nova eina d'intel·ligència de negoci

Guardar

Colomer_Biotrend_2
Colomer_Biotrend_2

Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat, en col·laboració amb l'Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), la nova eina d'intel·ligència de negoci Biotrend.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat juntament amb la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes, aquesta nova eina tecnològica.

Francesc Colomer ha ressaltat que aquesta eina "és un bon exemple de la col·laboració publique-privada, de projectes conjunts amb els quals s'aconsegueix avançar, canviar i transformar".

El responsable de Turisme ha recalcat que "amb aquesta eina avancem cap a l'economia del coneixement i de la intel·ligència turística" i ha posat l'accent que "des de la convicció col·lectiva hem d'aliar-nos amb la innovació".

Colomer també ha destacat que "és un propòsit d'intel·ligència col·lectiva i eficiència ser capaces de programar des d'ací un seguiment efectiu de tota la cadena de valor", i ha recordat que "no hem vingut ací a gestionar rutina ni a deixar res en mans d'uns altres".

L'eina Biotrend és un projecte pioner a nivell nacional, ja que la Generalitat és la primera Administració pública a tindre una vinculació tan estreta amb una associació com per a compartir les dades de negoci de cada hotel.

Aquesta mateixa metodologia també es proposarà a altres associacions d'allotjament de la Comunitat perquè s'unisquen a aquest projecte tecnològic.

La secretària general d'Hosbec ha presentat la plataforma Biotrend "com a exemple d'actuació en matèria de transformació digital", on en l'actualitat hi ha connectats 60 hotels d'Hosbec i ha explicat que "l'objectiu és doblegar en 2021 el nombre d'hotels integrats en aquesta plataforma estadística".

En l'eina d'intel·ligència de negoci Biotrend es poden consultar dades d'ocupació, ingressos, pernoctacions, habitacions, ADR (tarifa mitjana diària), TrevPAR (ingressos totals per habitació disponible) o vendes a futur.

De cadascun d'aquests indicadors, l'eina permet filtrar per variable temporal o per tipus de mercat, així com realitzar una comparativa entre períodes.

Després de la presentació de l'eina, Colomer ha assistit a l'acte institucional de Nadal d'Hosbec, on han participat el president d'Hosbec, Toni Mayor; l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, que l'ha fet a través de videoconferència.

Arxivat a:

Destacats