Turisme Comunitat Valenciana atorga 3,8 milions d'euros en ajudes per a impulsar la competitivitat de les empreses turístiques

La transformació digital i la transició cap a un model turístic més sostenible són algunes de les bases que sustenten les iniciatives

Guardar

Platja de Gandia (Natxo Francés)
Platja de Gandia (Natxo Francés)

Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 3.786.036,13 euros a empreses, associacions, federacions i fundacions de la Comunitat per a donar suport a un total de 129 nous projectes turístics en 2022, segons resolució publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Un muntant que permet modernitzar i diversificar l'oferta turística, incrementant així, la competitivitat del sector empresarial de les tres províncies. La transformació digital, la transició cap a un model turístic més sostenible, major resiliència i garantia, també seguretat amb mesures anti-Covid i l'adequació de l'oferta a paràmetres d'accessibilitat integral, són algunes de les bases que sustenten els projectes subvencionables en 2022.

També compten amb el suport autonòmic noves iniciatives d'empreses turístiques vinculades amb el màrqueting, la promoció i comunicació per a la posada en el mercat de nous productes i experiències turístiques; a més es recolza la participació en fires i accions promocionals del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que "el gran acolliment d'aquesta convocatòria mostra la capacitat d'invertir que té el sector, malgrat les circumstàncies dels últims anys, i la seua voluntat de mantindre la qualitat i diversificació de l'oferta turística".

Per a Colomer "es tracta de línies d'estímul a l'economia productiva del turisme en la Comunitat", al mateix temps que ha ressaltat la voluntat clara de Turisme per "reforçar un sector fonamental que genera ocupació, ocupació, reputació i marca, amb l'objectiu de desestacionalitzar l'activitat turística".

6,3 milions d'euros en ajudes al sector

Segons ha especificat el titular de Turisme "est el primer dels programes de la convocatòria d'ajudes de Turisme 2022, dirigit a empreses turístiques i dotat amb 3,8 milions d'euros, al qual hem de sumar la segona línia d'ajudes dirigida a esdeveniments musicals, esportius i culturals, i a la qual hem destinat 2,5 milions d'euros".

En el seu conjunt, "sumen 6,3 milions d'euros els que Turisme Comunitat Valenciana destina enguany en ajudes destinades a empreses, associacions, federacions i fundacions de les tres províncies", ha recordat Colomer.
 

129 projectes favorables
 

Els 129 projectes que han resultat favorables en aquest programa d'ajudes dirigides a impulsar la competitivitat turística, han sigut desenvolupats per empreses turístiques inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana, que van des d'hotels, càmpings, apartaments turístics, empreses gestores d'habitatge d'ús turístic, allotjaments rurals, agències de viatge i empreses de turisme actiu.

També han resultat beneficiàries empreses i associacions adherides al programa CreaTurisme, L'Exquisit Mediterrani o que disposen el distintiu "Compromís amb la Qualitat Turística".

L'ajuda de cada beneficiari aconsegueix el 80% sobre el cost, el major percentatge d'ajuda atorgat fins al moment en aquesta línia d'ajudes de Turisme Comunitat Valenciana; fins a un màxim de 100.000 euros.

Finalment assenyalar, que aquesta convocatòria d'ajudes va eixir publicada el mes de febrer passat i les empreses van poder sol·licitar-les fins a l'1 de març de 2022. Durant els dies que la convocatòria va estar vigent, Turisme Comunitat Valenciana va organitzar amb èxit de convocatòria, jornades informatives dirigides a empreses i associacions de les tres províncies, per a ampliar la informació i poder resoldre dubtes dels possibles beneficiaris.

Destacats