Taller per a millorar el flux de contractació a l'Ajuntament

Guardar

taller-contratacion
taller-contratacion

El Govern de la Nau, a través de la Regidoria de Govern Interior de l'Ajuntament de València, incideix en la seua aposta per la formació del personal municipal amb un taller que aborda les mesures preses al consistori per millorar el flux de la contractació municipal. El regidor Sergi Campillo, durant la inauguració del taller, ha explicat la importància que té la contractació pública, tant des del vessant econòmic com des del social.

Al taller, on han participat la pràctica totalitat de caps de servicis i responsables de les seccions administratives de l'Ajuntament (196 persones inscrites), s'explicarà amb detall totes les novetats en matèria legislativa i es formarà al personal responsable per millorar el procediment administratiu de la contractació municipal.

"La contractació pública repercuteix de forma significativa en l'ús eficient dels recursos públics i, a banda, és un dels instruments que permet el compliment i satisfacció de les necessitats i finalitats institucionals", ha afirmat Campillo, qui ha recordat que a l'Ajuntament de València s'incorporen als plecs de condicions per a les contractacions clàusules socials, mediambientals, laborals, lingüístiques i de comerç just.

"Volem condicions d'igualtat per als col·lectius més desfavorits, promoure l'ocupació de persones amb dificultats d'inserció en el mercat laboral, combatre la discriminació per raó d'ètnia, sexe, orientació sexual o identitat de gènere; promoure la igualtat real entre dones i homes, combatre la desocupació i fomentar els drets laborals i l'oportunitat de treball decent, afavorir la formació en el lloc de treball, millorar la protecció social, garantir el respecte dels drets laborals bàsics al llarg de la cadena de producció i utilitzar productes provinents del comerç just seguint criteris ètics i un medi ambient més sostenible", ha explicat Sergi Campillo.

El regidor també ha fet palesa l'existència d'alguns entrebancs per al correcte funcionament de la contractació pública. Per fer front a aquesta situació, Campillo ha explicat que s'ha creat a l'Ajuntament de València una tercera secció en el Servici de Contractació, amb l'especialització consegüent de les tres seccions actuals, tant per tipus de contracte com en les matèries específiques en les diferents fases del procediment. A més, s'ha creat el Grup de Millora de la Contractació, amb representants de diversos departaments de la institució, que ha impulsat el taller inaugurat hui, que comptarà amb diverses pràctiques durant aquest mes. "Amb tot açò es pretén fer més àgil la preparació pels servicis gestors de la documentació dels expedients de contractació i la seua la posterior tramitació dels expedients pel Servici de Contractació", ha indicat Campillo, qui ha assegurat que "amb una administració més eficient tindrem millors servicis públics, i millorarem la vida dels nostres veïns i veïnes".

INAUGURACIÓ DEL PROGRAMA AULA OBERTA

En el marc del curs sobre contractació, el catedràtic de dret administratiu José María Gimeno Feliu, president del Tribunal Administratiu de Contractes Públics d'Aragó i un dels experts més reconeguts en aquesta matèria a l'Estat, ha pronunciat una conferència que ha inaugurat el programa Aula Oberta de l'Ajuntament de València, un nou projecte del Pla de Formació Municipal impulsat per Campillo. Mitjançant el programa Aula Oberta, experts en diverses matèries d'interés local impartiran conferències per al personal municipal, de forma que ajudarà a estar al dia a les empleades i els empleats públics de l'Ajuntament de València.

"Tenim la convicció del valor de la formació per sustentar un model de prestació de servicis públics de qualitat per a la nostra ciutadania, amb criteris d'eficàcia i eficiència. Per això aquest programa s'estructura amb tot un seguit de conferències sobre temes d'actualitat i importància i seran impartides per professionals de rellevància acadèmica i institucional", ha explicat Campillo.

Una web recopilarà coneixements sobre formació, innovació i qualitat per convertir-se en una mena de cabal d'informació i difusió de coneixements i activitats. "Volem una Administració Local moderna per a oferir uns servicis públics d'excel·lència", ha resumit per finalitzar Campillo.

Arxivat a:

Destacats