L''start-up' Arkadia Space guanya el Premi EmprendeXXI 2023 de Caixa Bank a la Comunitat Valenciana

Els CEO de les cinc empreses finalistes han presentat la seua idea de projecte i el jurat ha votat en directe la millor 'start-up' al territori valencià

Guardar

Entrega dels premis EmprendeXXI de Caixa Bank
Entrega dels premis EmprendeXXI de Caixa Bank

L'edifici Pintor Sorolla de València ha acollit hui la 16ª edició dels Premis EmprendeXXI que atorga Caixa Bank, a través de la iniciativa DayOne, a la millor start-up d'Espanya. Els guardons estan organitzats per Caixa Bank i coatorgats per Enisa, una empresa pública que finança projectes empresarials i emprenedors innovadors; a més, col·laboren la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i el Centre Europeu d'empresa i Innovació de València.

Es tracta, tal com els ha qualificat Felipe Pulido, Director Comercial d'Empresa de Caixa Bank a la Comunitat Valenciana, "dels reconeixements més importants a nivell nacional en el món de l'emprenedoria" en els quals participen les "empreses amb major potencial de creixement" del territori valencià.

Uns premis que any rere any impulsen a projectes d'innovació i tecnologia creats per persones emprenedores i que aquest 2023 s'han lliurat dins del DayOne Innovation Summit, un esdeveniment empresarial sobre el sector de l'emprenedoria en el qual s'ha conegut quin és la millor start-up dins de la categoria de Comunitat Valenciana.

En aquesta edició, la número 16 d'aquests guardons, hi ha hagut un total de 1135 candidatures a Espanya i Portugal (un 50 % més de projectes presentats que el passat 2022); i 102 d'elles s'han presentat en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Finalment, han sigut cinc els candidats finalistes (Arkadia Space, Cocircular, Colibid, Qlip i Fibsen) i han tingut l'oportunitat d'explicar la seua idea de projecte en un pitch de tres minuts de durada davant d'un jurat d'experts en el sector empresarial. Uns membres del jurat que han hagut de triar qui era el guanyador del premi després d'escoltar les presentacions dels cinc CEO.

Presentación de una de las empresas finalistas
Presentació d'una de les empreses finalistes

Després de la decisió del jurat, ha sigut l'empresa espacial Arkadia Space la vencedora dels Premis EmprendeXXI a la Comunitat Valenciana. Una companyia, que tal com ha explicat el seu CEO, Francho García durant la presentació, centra la seua activitat, amb seu en l'aeroport de Castelló, en el desarrolllo de motors espacials amb propulsors ecològics.

En concret, Arkadia Space ha creat uns motors per a satèl·lits que utilitzen combustibles verds com el peròxid d'hidrogen per a reduir la petjada de carboni en l'espai i economitzar la producció d'aquests elements. Una idea que li ha valgut a García i al seu equip per a guanyar el premi en metàl·lic de 6000 euros que tenen aquests reconeixements a més del programa de formació a Munic Moonshot Thinking for Entrepeneurs.

Empreses emergents finalistes

La CEO de Cocircular, Paula Sánchez, ha sigut la segona a pujar a l'escenari per a presentar el seu projecte empresarial davant el jurat. Es tracta d'una companyia que busca que els residus de la construcció es puguen reciclar i evitar al fet que acaben en l'abocador. Per a això, Cocircular ha creat un software 360 a través de SaaS en el qual analitzen juntament amb les empreses constructores els materials utilitzats i els ajuden a optimar costos i reduir la seua petjada de carboni.

La tercera finalista ha sigut Colibid: la primera i única plataforma actual de subhasta immobiliària. Sota el lema "el mercat de la hipoteca a un clic" el seu CEO, Stefano Scardia, ha creat una plataforma on els usuaris que es registren podran obtindre durant tres dies ofertas personalitzades de bancs per a aconseguir una hipoteca. El registre del client en el portal és gratuït i el seu objectiu és "estalviar hores, temps, diners i frustació" als nous propietaris d'un habitatge.

També dins del sector immobiliari sorgeix Qlip creada per Jaime García. Un software gratuït per a l'usuari que pretén evitar tota la burocràcia en els subministraments com l'aigua, l'electricitat, internet que comporta canviar de domicili. Qlip és un servei que es prestarà a través de les immobiliàries i que permet "connectar tots els serveis d'aigua, llum i gas en tan sols dos minuts".

Per la seua banda, Fibsen ha trobat una solució per aumentar l'eficiència en la xarxa se subministrament d'aigua i a través de la instal·lació d'un cable de fibra òptica permet conèixer en temps real si s'ha produit alguna incidència, com una fuga. 

 

Destacats