Soler formalitza la compra d'una acció del grup Tragsa, complint així amb l'acordat pel Consell

Guardar

grupo Tragsa
grupo Tragsa

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, acompanyat pel director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha formalitzat la compra d'una acció del grup Transformació Agrària S.A. (TRAGSA), complint així amb l'acord del Consell adoptat el passat 30 de setembre. D'aquesta manera, el Consell passa a ser accionista de TRAGSA que és una empresa pública, sota la titularitat del Fons Español de Garantia Agrària (FEGA).

La Generalitat va sol·licitar el passat mes de juliol l'inici dels tràmits corresponents per a l'adquisició d'una acció de l'empresa, seguint el Reial decret Llei 3/2011, que disposa que les Comunitats Autònomes podran participar en el capital social de TRAGSA mitjançant l'adquisició de les seues accions. De fet, cal assenyalar que en l'actualitat, i amb l'única excepció de Castella i Lleó, que té ja formalitzada la compra d'una acció i està previst que es ferm pròximament, totes les comunitats autònomes espanyoles són accionistes d'aquesta empresa de titularitat Estatal.

El passat mes d'agost, el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va autoritzar l'alienació pel Fons de Garantia Agrària (FEGA) d'una acció de TRAGSA a favor de la Generalitat Valenciana per un valor patrimonial de 8.171 euros, segons el seu últim balanç de comptes anuals consolidats tancat i aprovat de data 31 de desembre de 2015, i en la reunió del ple del Consell del 30 de setembre de 2016 es va autoritzar aquesta adquisició, que ha sigut formalitzada davant notari pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic.

Com ha destacat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, "amb la compra d'aquesta acció, fomentem la participació del Consell en la xarxa d'empreses públiques estatals. De fet -ha explicat- la Comunitat Valenciana era de les poques autonomies que encara no havia entrat a formar part com a accionista d'aquesta empresa, tal com contempla la Llei de contractes del sector públic".

El Grup Tragsa dóna solucions integrals a les necessitats de les Administracions públiques en temes mediambientals, desenvolupament rural i gestió de recursos naturals. En aquest sentit, el conseller Soler ha explicat que "d'aquesta empresa podem destacar la seua àmplia experiència, ja que la seua empresa matriu va ser fundada en 1977, l'alta qualificació dels seus recursos humans, el seu compromís pel R+D+i, i la seua respecte al medi ambient".

Arxivat a:

Destacats