Soler convoca per primera vegada la Comissió Mixta Corts-Consell per a tractar el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha convocat, per primera vegada, la Comissió Mixta Corts-Consell en matèria de finançament autonòmic per a tractar els temes que previsiblement conformaran l'ordre del dia del pròxim Consell de Política Fiscal i Financera que, tal com ha anunciat el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en els mitjans de comunicació, tindrà lloc aquesta setmana.

La primera reunió de la Comissió Mixta se centrarà en la negociació que tindrà lloc en el CPFF sobre temes que afecten el finançament autonòmic. Sobre aquest tema, Vicent Soler ha sol·licitat "major flexibilització en els objectius de dèficit i de sostre de despesa per a totes les comunitats autònomes, en vista que Brussel·les ha rebaixat les seues exigències i que les comunitats autònomes són les que mantenen tres dels quatre pilars bàsics de l'estat del benestar (sanitat, educació i atenció social)".

"És necessari acabar amb l'asimetria vertical que fa que el marge de despesa que té l'Estat siga major que el de les autonomies, a pesar que les competències que gestionen les comunitats autònomes són molt inflexibles a la baixa en èpoques de crisis", ha indicat.

"El Govern central sap que l'objectiu de dèficit del 0,5% que ha proposat per a les comunitats autònomes és clarament insuficient, i així li l'han fet saber la majoria elles. Aquest escenari no és assumible i per açò sol·licitarem una flexibilització", ha indicat Soler.

Arxivat a:

Destacats