Roig demana el Corredor Mediterrani perquè tots els territoris tinguen les mateixes possibilitats econòmiques

Recorda que el 50% dels ciutadans espanyols viu en territoris pels quals discorre el Corredor Mediterrani

Guardar

El president de Boluda Corporación Marítima, Vicente Boluda; el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig; el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, i el president de Mercadona, Juan Roig
El president de Boluda Corporación Marítima, Vicente Boluda; el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig; el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, i el president de Mercadona, Juan Roig

El president de Mercadona, Juan Roig, ha assenyalat que el Corredor Mediterrani "garantirà que tots els territoris tinguen les mateixes possibilitats de tindre una economia sana" i ha demanat "combinar el sistema de transport ferroviari radial amb un sistema de transport circular".

Roig ha realitzat aquestes declaracions poc abans de la celebració de l'acte "Espanya està perdent el tren", en el qual 1.200 empresaris i altres agents de la societat civil han reclamat al Govern d'Espanya que accelere les obres del Corredor Mediterrani perquè aquest comence a funcionar en 2025.

El directiu ha destacat que l'impuls del Corredor Mediterrani no depén dels colors polítics. "Pel Govern han passat set presidents de diferent color polític i ací el Corredor Mediterrani segueix sense estar acabat", ha denunciat el president de la cadena de supermercats.

Així mateix, ha destacat que li sembla "molt bé" que Madrid estiga connectada amb 22 ciutats espanyoles per via ferroviària, però que el fet que ciutats com Girona, Barcelona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga o Algesires no estiguen comunicades entre si és "una discriminació". A més, ha recordat que el 50% dels ciutadans espanyols viu en territoris pels quals discorre el Corredor Mediterrani.

Per a exemplificar els beneficis que suposaria el Corredor, ha assenyalat que amb aquesta infraestructura un ciutadà que volguera anar de València a Alacant tardaria "mitja hora", enfront de la situació actual en la qual "quasi compensa anar de València a Madrid i després a Alacant".

Així mateix, ha destacat que l'absència d'alta velocitat suposa "un increment de costos" i ha recordat que el projecte serveix per a prioritzar el transport ferroviari, més sostenible que el transport per carretera.

Finalment, ha reclamat que s'utilitzen els Fons Europeus per a impulsar el Corredor, ja que és una infraestructura que beneficia "a tota Espanya i no sols als ciutadans que viuen per les localitats per on passaria aquest Corredor".

Arxivat a:

Destacats