Ribó valora "la importància de la contractació pública social responsable"

Guardar

ribo
ribo

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo; la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, i de la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha participat aquest matí en la presentació de la Jornada sobre Contractació Pública Social, organitzada per l'Ajuntament a l'Auditori Carmen Alborch del Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). Durant la presentació, també hi han participat el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

«La contractació pública social és un mecanisme fonamental per als ajuntaments», ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha apuntat que «no només es tracta que la contractació siga la més barata possible, sinó que dispose de la millor qualitat quant al servici i a la sostenibilitat mediambiental i social».

L'alcalde ha destacat tres aspectes «importants» sobre la contractació pública: el foment del respecte dels drets laborals, la sostenibilitat mediambiental i la potenciació de l'economia local. «Afavorir la contractació pública responsable ha sigut i és un compromís ineludible per a l'Ajuntament a través de criteris socials, laborals i mediambientals que contribueixen a millorar la relació qualitat-preu i l'eficiència en la utilització dels fons públics», ha afegit l'alcalde.

Igualment, el primer tinent de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assenyalat que la contractació pública social «ha estat anteriorment atacada per les males pràctiques i ha afavorit l'economia d'alguns pocs amics» i que des dels ajuntaments de Barcelona i València «s'està utilitzant com una eina de democratització de l'economia, que ha de ser transparent i plural i tindre en compte la xicoteta i mitjana empresa, les cooperatives i tota l'economia social». Pisarello també ha argumentat que «és l'eina més poderosa que tenen els ajuntaments per a transformar l'economia amb clàusules en matèria mediambiental, qualitat laboral i igualtat de gènere».

Per la seua part, la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal de la Generalitat Valenciana, Helena Ferrando, ha qualificat les polítiques de contractació pública social de «valentes» i ha destacat que «la qualitat ha de ser l'indicador més important». «Les sinergies actuals són positives i, en este sentit, hem aprovat diferents lleis i guies sobre contractació que han sigut consensuades i reconegudes», ha afegit.

JORNADA SOBRE LA CONTRACTACIÓ PÚBLICA SOCIAL

La Jornada sobre la Contractació Pública Social, que ha tingut lloc hui a l'Auditori Carmen Alborch del Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), ha constat de diferents taules redones de debat com «La contractació pública pot ser una eina de política social i redistributiva», «Nou model d'organització col·lectiva d'empreses socials per a proporcionar servicis per les administracions públiques» i «La contractació pública social i l'experiència de les empreses contractistes i socials», en les quals han participat la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo; el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.
Destacats