Ribó aposta pel turisme nàutic en la Marina de València

FITUR: El alcalde ha anunciat l’habilitació a la Marina d’un espai conjunt de promoció turística entre el Consorci València 2007 i la Diputació Provincial

Guardar

Ribó Fitur
Ribó Fitur

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat este matí a la Fira Internacional del Turisme FITUR 2017 les iniciatives turístiques de la Marina de València, “La mar de València”. La plaça central de la fira ha sigut l’escenari de l’acte, en el qual han participat també la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i el director del Consorci València 2007, Vicent Llorens.

L’alcalde ha posat en rellevància el paper de la Marina de València com un autèntic “pol d’atracció turística, que connecta la nostra ciutat i els seus visitants amb el mar”. Es tracta, ha explicat Ribó, d’una “nova imatge de modernitat que s’està construint en estos moments, en un procés en què ha d’intervindre el Consorci de la Marina”. “La nova imatge de València ha de ser la suma de la ciutat i de les comarques. Una imatge molt més heterogènia i rica que aportarà visions distintes i polièdriques, molt més suggeridores i atractives per als seus habitants i, per tant, per als que ens visiten”.

Durant la seua intervenció en l’acte programat a Fitur, l’alcalde de València ha descrit els ràpids canvis que està experimentat el “perfil imaginari” de la ciutat, “que ara”, ha assegurat, “està definit pel perfil de la Marina de València”. “Sense oblidar el ric patrimoni de la ciutat consolidada”, ha explicat el primer edil, “a València este canvi cap a la modernitat es pot veure en el perfil de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, i camina cap a una nova imatge en què la platja urbana de la Malva-rosa, l’arquitectura dels poblats marítims i els edificis icònics de la Marina i la construcció de nous edificis configuraran un nou espai d’investigació, promoció econòmica i oci a València”.

Per això, la Marina de València i el seu entorn han de ser “un referent, un recurs turístic i un reclam de primer orde per a la promoció dels nostres productes en un mercat on l’oferta cada vegada és més complexa i més singular”.

Per això, fa ja mesos que es treballa de manera conjunta entre el Consorci i el Patronat de Turisme de la Diputació de València per a definir un canal de cooperació, concretament un conveni de col·laboració fonamentat en dos àmbits de treball: d’una banda, en la coordinació i creació del producte nàutic, i d’una altra, en la creació d’un espai de divulgació singularitzat.

Dins de l’estratègia que desenvolupa el Consorci de la Marina per a dotar-se d’un programa d’explotació, Ribó s’ha referit a la línia específica de promoció de l’emprenedoria empresarial i la col·laboració estratègica, amb l’objectiu de configurar un clúster d’empreses especialitzades en el disseny i la comunicació.

Un espai conjunt en la Marina

En este context, l’alcalde ha anunciat l’habilitació d’un espai conjunt del Consorci de la Marina i del Patronat de Turisme, que estarà en l’actual edifici de referència turística a la Marina, i l’objectiu del qual és tindre presència i visualització de tota la nostra oferta a les instal·lacions de la Marina. “Un espai singular”, ha explicat Joan Ribó, “que permetrà generar tres tipus de servici als visitants i turistes: informació general i venda de productes turístics, informació i suport en el disseny d’experiències de València i les seues comarques i assistència a professionals”.

Serà un espai en què es podrà compartir i confeccionar propostes turístiques i on es faran presentacions d’experiències gastronòmiques, culturals, mediambientals, etc. que ajudaran a la promoció i comercialització de totes les ofertes de València. “Es tracta”, ha conclòs Ribó, “de presentar una oferta potent i suggeridora als nostres visitants”.

Conveni entre València i Sevilla

Després de la presentació de les activitats en la Marina, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit, juntament amb l'alcalde de Sevilla, Juan Espadas, a la firma d'un conveni de promoció turística entre les dos ciutats, que han firmat la Regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, i el regidor responsable de la mateixa àrea a Sevilla, Antonio Muñoz.

L'acord se subscriu entre la Fundació Turisme València i el Consorci de Turisme de Sevilla, i establix les línies generals per al desenvolupament d'accions que contribuïsquen a optimitzar la posició de la marca i la imatge de les destinacions creuades. Durant l’acte de signatura, Ribó ha destacat que “en turisme, com en tots els temes, la col·laboració és molt més rendible que anar a la competició pura i dura, com per desgràcia s'ha fet en moltes polítiques amb anterioritat. Col·laborar és la millor manera d'aconseguir uns meravellosos rendiments”.

Per la seua banda, l'alcalde de Sevilla ha assegurat que “per a Sevilla és una satisfacció establir una línia de treball que ens hem marcat en este mandat municipal  que és dibuixar aliances estratègiques amb altres ciutats amb què abans només pensàvem a competir”.

Tal com s'assenyala en el text del conveni, ambdós parts tenen com a objectiu mutu “generar sinergies que multipliquen els resultats de l'esforç promocional de les seues institucions”, així com aprofitar els transports que connecten les dos ciutats: aeris per mitjà dels vols de Ryanair i Vueling i ferroviaris a través de l'AVE.

L'objectiu del conveni és també potenciar l'increment de nous turistes entre València i Sevilla per a benefici d'ambdós ciutats. Tant la Fundació Turisme València com el Consorci Turisme Sevilla podran comptar amb la col·laboració d'altres organismes o institucions nacionals o estrangeres la cooperació tècnica  o econòmica dels quals siga d'interés per als objectius d'ambdós. La vigència del conveni és d'un any, prorrogable per un any més a voluntat d'ambdós parts.

Destacats