Redit Summit converteix a València en capital mundial de la competitivitat empresarial

Més de 500 persones directius i tecnòlogues debaten sobre noves estratègies que contribuïsquen a l'increment de la competitivitat empresarial a través de la I+D+i

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, en la primera edició de Redit Summit 2021
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, en la primera edició de Redit Summit 2021

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; ha inaugurat al costat del president de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), Fernando Saludes, la primera edició de Redit Summit 2021, que ha reunit a València a més de 500 persones tecnòlogues, directives i científiques de reconegut prestigi internacional per a analitzar i proposar les millors solucions que ajuden a incrementar la competitivitat del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Redit Summit 2021 ha convertit a València en la capital mundial de la competitivitat empresarial gràcies a aquesta iniciativa liderada conjuntament per Redit i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), sota el lema 'La dècada de les oportunitats i la col·laboració'.

Per a Rafa Climent, "el talent, el coneixement i la investigació són la clau perquè les empreses puguen continuar sent competitives i créixer de manera sostenible".

"Aquest valor diferencial -ha afegit Climent- els 11 centres tecnològics associats a Redit ho posen al servei de les empreses en forma de serveis especialitzats constituint un model reeixit a nivell nacional i internacional que continuarem secundant tant des de la Conselleria d'Economia com des de l'Ivace".

Per part seua, Fernando Saludes ha expressat en el seu discurs estar "especialment orgullós d'haver reunit en aquest esdeveniment a aquest elenc de ponents de primer nivell. Hem creat un espai on, gràcies a la participació d'autèntics referents mundials, anem a tangibilitzar les línies estratègiques que contribuiran a consolidar un model productiu eficient i sostenible; creat sobre la base d'una societat del coneixement, la tecnologia i la innovació".

El congrés s'ha dissenyat per a propiciar el diàleg entre el coneixement aplicat i la innovació en l'empresa. Per això, Redit Summit 2021 s'ha articulat entorn de sis taules inspirades en els pròxims reptes Horitzó Europa: salut; alimentació i bioeconomia; clima; energia i mobilitat; digitalització i indústria.

Redit Summit 2021 ha comptat amb la intervenció d'investigadors i professionals valencians presents en centres d'avantguarda com Walmart, NASA o MIT Mitjana Lab; de directius com el president mundial de Siemens Gamesa Renewable Energy Miguel Ángel López i la investigadora de la NASA, Belén Franch.

Així mateix, han intervingut Eduardo Casatelló, especialista en robòtica del MIT Mitjana Lab; Eloísa Herrera, investigadora Principal en l'Institut de Neurociències; així com d'empreses que s'estan significant en el panorama tecnològic global com S2 Grup, amb el seu CEO José Miguel Rosell; Zeleros Hyperloop, amb el seu CEO David Pistoni; Antonio Medianero, Director of Private Sector Spain de Fujitsu; Faurecia, amb el director del seu centre d'I+D, Pablo Bayo; el fundador de Guallart Architechs, Vicente Guallart; Alberto Pinedo, National Technology Officer de Microsoft España; i l'arquitecte Fran Silvestre.

En la mateixa línia, han participat entitats com l'Institut d'Investigació de la Fe, amb el seu responsable d'innovació, Silvia Sánchez; la Fundació Global Nature, amb el seu director gerent, Eduardo de Miguel; així com València Capital del Disseny.

Ecosistema innovador

D'altra banda, han participat els presidents de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente, mostrant així l'estret llaç que uneix al teixit productiu i als instituts tecnològics.

Precisament, un dels eixos centrals ha sigut el paper clau que tenen hui dia els instituts tecnològics d'investigació que formen part de Redit en la transformació de sectors estratègics com l'automoció, l'agroalimentari, l'energia, l'economia circular, la indústria 4.0, la salut del futur, l'urbanisme o la logística i el transport.

Un altre dels aspectes essencials que s'ha tractat ha sigut la labor que desenvolupen els instituts tecnològics en altres sectors transversals com els vinculats a la digitalització i a les telecomunicacions, des de les xarxes 5G fins a la democratització de la robòtica, la realitat augmentada i virtual, la impressió 3D, l'automatització i la intel·ligència artificial gràcies, als avanços en programari i maquinari lliure, que els posa a l'abast de les pimes.

A més, la trobada va dedicar una de les taules redones a la col·laboració que manté Redit amb Llatinoamèrica per a potenciar la transferència del seu coneixement en l'àmbit internacional, participant entitats com CEPAL, la Universitat Catòlica del Nord de Xile, l'Alt Comissionat OEI per a la Promoció d'Ecosistemes d'Innovació i la CAF, entre altres.

20 anys innovant

Redit, que enguany celebra el seu vinté aniversari, és una associació privada sense ànim de lucre que representa als 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa compta amb 1.800 investigadors de l'àmbit cientificotècnic i unes infraestructures de 100.000 metres quadrats. A més, cada any duu a terme 1.000 projectes d'I+D+i i dona servei a més de 14.000 empreses, per la qual cosa s'ha convertit en la primera xarxa de suport a la innovació de pimes a Espanya.

En 2021 l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha destinat 50 milions d'euros de pressupostos a recolzar l'activitat investigadora i de transferència de tecnologia dels centres tecnològics. Va recolzar quasi un centenar de projectes en els quals van col·laborar més de mitjà milles d'empreses.

Els diferents instituts tecnològics estan especialitzats en alimentació; calçat; ceràmica; tèxtil; plàstic; joguet; energia; biomecànica; tecnologies de la informació; embalatge, transport i logística; metall i fusta.

 

 

Arxivat a:

Destacats