Quina és la base de l'èxit de Caixa Popular? Enamorar

Rosendo Ortí fa un repàs del model de la caixa valenciana després de 40 anys

Guardar

IMG_7093 2
IMG_7093 2

El director General de Caixa Popular, Rosendo Ortí, va acudir al costat de la premsa al primer desdejuni organitzat per la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF) per a donar a conéixer el model d'èxit de l'entitat valenciana. Rosendo es va mostrar proper, obert, sincer i va explicar amb tot luxe de detalls el tracte amb els seus clients, els resultats de la caixa després de 40 anys sense pèrdues, el seu model d'èxit i va respondre a cadascuna de les preguntes que se li van plantejar.

Veient al seu Director General és fàcil entendre quina és la base de l'èxit de Caixa Popular: enamorar-se de la Caixa. Rosendo va explicar, a manera d'anècdota, perquè tots entengueren el funcionament de l'entitat que quan va finalitzar els seus estudis i va començar a treballar en Caixa Popular es "va enamorar de la Caixa i és un amor per a tota la vida". Amb açò assenyalava que els primers que han d'estar convençuts del seu èxit i del seu compromís són els mateixos treballadors de la casa doncs "si ells estan enamorats del seu treball, traslladen als clients la millor versió de la Caixa.Per este motiu fa 40 anys que no tenim pèrdues i amb bons resultats. A més, el nostre model de creixement es basa a anar implantant-nos allí on considerem que hem d'estar però fer-ho amb cap. En este 2017 hem crescut un 25% més". A més, el Director General explicava quina és la visió que d'ells tenen els clients doncs "ens veuen amb afecte, som una caixa xicoteta i propera que té un model de banca personal, diferent, social... però que realment formem part d'una Federació que ens permet donar serveis impensables abans. Este sistema federat, que ens permet seguir tenint la nostra identitat i ser amos de la nostra destinació, ens permet seguir sent una 'caixa xicoteta' amb els avantatges de les grans entitats. En Caixa Popular les decisions són ràpides..."

"La nostra implantació és reduïda, tenim 70 oficines, l'any passat es va obrir a Ibi i en el Cabanyal. A la fi de desembre també en Russafa. És cert que la nostra dimensió és reduïda i tenim moltes poblacions de la província de València on cal anar, però ho fem amb cap, sense plans desbocats" explicava Rosendo Ortí quant al seu model de creixement, qui assenyalava que "si teníem raó de ser en el mercat, era per ser diferents. El nostre element estrella és l'horari de les oficines doncs sabíem que obrint a la vesprada els clients ens anaven a valorar, que els clients ho tindrien en compte. Creiem que a pesar que puguen desaparéixer les oficines físiques, les persones sempre estan. Tenim el valor de la proximitat, que genera confiança i comoditat. Les oficines agafen el rol de pati d'operacions, assessorament, amb zones intimes i confidencials, els clients veuen als treballadors de Caixa Popular com un company com a assessor que parla del que el client necessita".

 

Socis de Caixa Popular i Responsabilitat Social Coorporativa

Ser part de Caixa Popular en tots els sentits. Els treballadors de l'entitat valenciana formen part d'ella, després d'un període de "enamorament", tal com assenyala Rosendo Ortí, els treballadors passen a formar part de la cooperativa amb el que es converteixen en els amos del seu propi treball, de la seua destinació. No obstant això, d'un temps fins ací, no solament els treballadors poden formar part de Caixa Popular sinó que es va obrir a tots aquells que volgueren invertir en 'l'amor de la seua vida'. És per açò, que l'entitat valenciana compta amb diferents tipologies de socis, els socis de treball (que són els empleats de la caixa); les persones físiques (que són tots aquells clients que volen formar part de l'empresa i són seleccionats per la mateixa caixa); els socis empresa (aquelles empreses que volen invertir en l'entitat, s'espera tenir este exercici unes 15, actualment tres importants empreses de València estan ja dins, però sense permetre que tinguen la majoria del capital de la Caixa).

Si els socis i els clients són importants per a l'empresa, la responsabilitat social corporativa es converteix en un dels pilars de Caixa Popular. "Volem retornar a la societat el que ella ens dóna i açò ho aconseguim de moltes formes, a més de pagar íntegrament els impostos que ens toca sense fer arquitectura financera, contribuïm a la societat amb quasi dos milions d'euros. Açò s'aconsegueix des de patrocinar joves empresaris, els moros i cristians, les falles, les escoles d'adults, fundacions... col·laborant amb l'esport com els clubs del Llevant, València CF o València Basket... intentem arribar a tot teixit social valencià. Nosaltres hem trobat, i ho hem aprofitat, el buit que les caixes valencianes han deixat en desaparéixer com són les carreres populars, el ciclisme, IVEFA, NOVATERRA...".

Destacats