Puig planteja oferir formació a persones treballadores del sector del calçat durant una part del període d'inactivitat laboral

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat oferir formació a persones treballadores del sector del calçat durant una part del període d'inactivitat laboral amb la finalitat de reforçar l'actualització de les seues competències professionals i contribuir al fet que tinguen la màxima preparació davant els reptes que planteja la digitalització.

Així ho ha explicat a Milà, en un balanç de la seua visita al Saló Internacional del Calçat de Milà (MICAM), on ha anunciat que pròximament se celebrarà una reunió entre sindicats i empresariat per a avaluar el contracte fix discontinu, una reivindicació "fonamental" per a garantir l'estabilitat d'aquest sector productiu.

El president ha assenyalat referent a això que la Generalitat secundarà davant el Ministeri de Treball els avanços que es puguen produir fruit del diàleg entre empresariat i sindicats i, a més dins del seu propi àmbit competencial, aportarà recursos per a impulsar accions formatives específiques destinades a treballadors i treballadores del sector durant una part del període en el qual no existisca activitat.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després dels contactes mantinguts durant el seu viatge a Milà amb les presidentes de la Federació d'Indústries del Calçat Espanyol (FICE), Rosana Perán, i d'Associació Valenciana d'Empresaris del Calçat (Avecal), Marián Cano.

Puig ha recordat que el calçat de la Comunitat Valenciana "representa el 50% de l'exportació d'Espanya" i ha oferit el suport del Consell per a "continuar amb un full de ruta que permeta avançar en els grans reptes del calçat", que tenen a veure amb la Formació Professional, la consolidació de la internacionalització i la promoció de l'ocupació estable i de qualitat.

Pla específic per al calçat

El president ha anunciat també que el nou Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per al període 2024-2030, que es presentarà a la tardor d'enguany, inclourà un pla específic per al calçat.

D'altra banda, ha recordat que ja s'està treballant en la primera fase de la iniciativa Learning Factory d'Elx, que permetrà una formació tant universitària com professional amb una adaptació flexible a les necessitats de la indústria sabatera.

Es busca amb aquesta iniciativa impulsar un centre de capacitació que fins i tot puga anar "més enllà" del sector del calçat per a propiciar sinergies amb altres processos productius connectats amb els processos de digitalització i robotització. Puig ha advocat per "arribar així a altres sectors" mitjançant un centre de capacitació en el qual "el lideratge de l'empresa és fonamental".

Arxivat a:

Destacats