Puig destaca la rellevància de la internacionalització com a eina per a millorar la competitivitat de les cooperatives agrícoles

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la rellevància de l'aposta per la innovació i la internacionalització com a eines per a millorar la competitivitat de les cooperatives del sector hortofrutícola de la Comunitat Valenciana.

Guardar

FOTO_1_SURINVER
FOTO_1_SURINVER

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la rellevància de l'aposta per la innovació i la internacionalització com a eines per a millorar la competitivitat de les cooperatives del sector hortofructícola de la Comunitat Valenciana.

Puig, acompanyat de la consellera d'Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, va visitar l'empresa Surinver, una cooperativa dedicada a la producció i distribució de productes agrícoles que ha qualificat de "exemple de l'agricultura competitiva i amb gran capacitat de projecció internacional".

El cap del Consell ha lloat el treball que realitzen en aquesta empresa i el seu impacte en la creació d'ocupacions, ja que, segons ha indicat, a ella estan vinculats més de 5.000 llocs de treball directes i indirectes. Referent a açò, ha assegurat que aquesta realitat es correspon amb la voluntat del Consell de "aconseguir la ocupació més gran de qualitat i la possibilitat més gran que les persones puguen viure de debò de l'agricultura".

En aquest mateix sentit s'ha manifestat la consellera d'Agricultura, qui ha destacat el treball que realitza aquesta empresa del Pilar de la Foradada en l'àmbit de la recerca i la innovació. "És un exemple molt important per a totes les línies que estem desenvolupant d'impuls del cooperativisme en l'agricultura valenciana i com podem trobar solucions i intentar traslladar-les a altres àrees", ha assegurat Cebrián.

A més, ha insistit que, des de la Conselleria, se cerca potenciar la professionalització dels agricultors i impulsar el teixit social i econòmic que es desenvolupa entorn de les cooperatives, perquè és el que propicia que les zones en les quals se situen "estiguen vives i tinguen aquesta potencialitat d'exportació i vendes".

Destacats