Puig avança una reunió amb HP España davant l'obertura de la seua nova seu a València

Assenyala la bona situació econòmica de la Comunitat Valenciana i assegura que tots els indicadors econòmics han millorat respecte a 2015

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha reiterat el compromís del Consell per defensar políticament i judicialment el transvasament Tajo Segura, així com per la cerca de solucions per a disposar d'"aigua per sempre, de qualitat i a un preu competitiu".

Així ho ha manifestat durant la sessió de control en Les Corts, on ha insistit en la necessitat de "ser coherents i defensar clarament el transvasament" per l'interés general i, en concret, "pels agricultors i els regants de la Vega Baixa i de tota la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

Ximo Puig s'ha mostrat contundent en assenyalar que no acceptarà criteris que "no estan substanciats tècnicament, no són rigorosos, ni corresponen a l'interés general", per la qual cosa que ha insistit que "amb total legitimitat" s'ha traslladat al Govern d'Espanya l'oposició del Consell a la retallada de les aportacions a la conca del Segura.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha reiterat el seu defensa dels interessos del camp alacantí i ha mostrat el seu propòsit de continuar recorrent davant els tribunals, com s'ha realitzat fins al moment en 39 ocasions, la decisió adoptada respecte a la minoració d'aportacions hídriques, i al mateix temps ha subratllat que "es continuarà negociant", al costat dels regants.

Més ocupació i de major qualitat

Durant la sessió de control, El cap del Consell s'ha referit a aquest efecte "multiplicats" que tindrà sobre l'economia valenciana la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, ja que impulsarà un creixement exponencial en la producció de la indústria valenciana, creant "més ocupació i de més qualitat".

En aquest sentit, ha assegurat que altres empreses internacionals seguiran a Volkswagen en la seua instal·lació en la Comunitat Valenciana i, en concret, ha avançat que aquest mateix dijous es reunirà amb HP España que obrirà la seua nova seu de desenvolupament i innovació de programari a València, en la qual està previst que treballen 500 enginyers en els pròxims tres anys.

Millora dels indicadors econòmics

D'altra banda, el president s'ha referit a la bona situació econòmica de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que tots els indicadors econòmics han millorat respecte a 2015. En concret, ha assenyalat atés que actualment la Comunitat és la segona autonomia amb major creixement del PIB en 2021 i en el primer trimestre de 2022.

Així mateix, ha destacat que el nombre d'afiliats a la Seguretat Social el mes d'abril ha superat els dos milions, la qual cosa ha qualificat de xifra rècord, al mateix temps que ha assegurat que el 50% dels contractes han sigut indefinits, la qual cosa hi suposa un "rècord de tota la sèrie històrica", ha manifestat.

El cap del Consell també ha subratllat que la Comunitat Valenciana ha acumulat 12 mesos seguits de descensos interanuals en el nombre d'aturats, que en l'últim any ha arribat a ser de 90.000 menys, a més d'haver experimentat un augment dels salaris del conjunt dels treballadors per damunt de la mitjana espanyola.

A més, ha destacat que en 2021 s'ha aconseguit un rècord històric d'exportacions, amb un augment del 13,5% respecte a 2015, i que la Comunitat s'ha situat com la segona autonomia amb major creació d'empreses, encadenant 14 mesos consecutius d'increment d'empreses.

Defensa dels drets de les persones LGTBI

En resposta a la pregunta sobre el full de ruta del Consell en la defensa dels drets de les persones LGTBI, el president s'ha referit a l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat LGTBI 2022-2027, en la qual es contempla el reconeixement des de les institucions a aquest col·lectiu i a la seua participació; així com actuacions de suport i atenció en els àmbits sanitari, laboral, educatiu i cultural, i accions de sensibilització sobre la diversitat, atenció a les víctimes de la LGTB-fòbia i el reconeixement de la memòria LGTBI.

Finalment, ha recordat que entre altres accions el Consell disposa per primera vegada d'una xarxa residencial d'inclusió per a persones en situació de vulnerabilitat social, que atén també persones LGTBI; ha creat una línia específica que subvenciona projectes d'entitats socials per a la igualtat LGTBI amb un total de 220.000 euros; i ha inclòs en el contracte-programa 2021-2024 finançament en els municipis de més de 20.000 habitants per actuacions en l'àmbit de la igualtat LGTBI amb un total de 554.000 euros anuals.

Credibilitat institucional

Finalment, el president s'ha referit a l'esforç realitzat pel Consell per a "alçar la hipoteca reputacional" de la Comunitat Valenciana i tornar a generar credibilitat institucional, i ha assegurat que actualment la Comunitat té un nivell de qualitat democràtica "envejable".

En concret, ha esmentat els resultats de l'Enquesta de Qualitat Governamental de la Universitat de Göteborg, avalada per la Comissió Europea, que situa en 2021 a la Comunitat Valenciana en el seu millor nivell, des que va començar a realitzar-se en 2010, i entre les millors regions d'Espanya, atés que ha passat de la posició 14 a 6, superant a Madrid, Galícia, Múrcia, Catalunya i Andalusia.

Finalment, ha assegurat que la Comissió Europea posa la Comunitat Valenciana com a exemple de creació de plans de prevenció contra la corrupció, i que el rànquing Dyntra reconeix a la Generalitat Valenciana des de 2019 com "el govern autonòmic més transparent", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats