Puig assisteix a la Fira del Calçat de Milà i mostra el seu suport a l'ampliació a nous mercats aprofitant els tractats europeus

El certamen, líder a escala mundial, constitueix un esdeveniment de referència, especialment per a les empreses valencianes

Guardar

El president Ximo Puig en la Fira del Calçat de Milà
El president Ximo Puig en la Fira del Calçat de Milà

El president de la Generalitat, Ximo Puig, assistirà aquest dilluns al Saló Internacional del Calçat de Milà (MICAM), amb l'objectiu de donar el seu suport al sector en l'eliminació i rebaixa d'aranzels que facilite l'entrada a nous mercats.

"Des del Consell estem impulsant i donant suport als acords de la Unió Europea amb nous espais comercials de manera que el nostre calçat puga entrar en ells en les millors condicions, sense aranzels o, en cas d'existir, reduïts al mínim, perquè la competitivitat estiga basada només en el nivell de qualitat i d'innovació, alguna cosa que caracteritza al producte fabricat en la Comunitat Valenciana", ha explicat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

"El sector del calçat està fent un esforç per consolidar mercats d'alt poder adquisitiu com el Canadà, el Japó, Austràlia o els EUA, llocs on s'exigeix una gran excel·lència del producte", ha indicat Calabuig.

El Saló del Calçat de Milà, líder del sector a escala mundial, constitueix un esdeveniment de referència per a distribuïdors de tot el món i especialment per a les empreses de calçat valencianes. Així, quasi la meitat dels expositors nacionals presents en la fira (48 de 100) procedeix de la Comunitat Valenciana, principalment de la província d'Alacant, amb 43 expositors.

La indústria del calçat de la Comunitat Valenciana "és un sector molt obert a l'exterior que es mou i pensa en termes globals. L'aposta que va fer aquest grup d'activitat per la internacionalització li ha permés superar les crisis econòmiques i el repte de competir en un entorn de comerç globalitzat sotmés a una forta competència", ha explicat el secretari autonòmic.

"Les principals raons de l'èxit d'aquesta indústria valenciana són la seua aposta pel disseny, la qualitat, la innovació i sostenibilitat, mentre que els seus reptes de futur es dirigeixen cap a l'ecoinnovació i l'economia circular i cap a la digitalització, que s'ha d'aplicar no sols a la innovació, sinó a tots els processos del calçat", ha assenyalat Calabuig.

L'aposta per l'ecoinnovació suposa el desenvolupament de l'economia circular en el sector del calçat, que incorpore el reciclatge de teixits i nous materials en l'horitzó futur de residu zero. La sostenibilitat i l'economia circular "s'han convertit en un factor essencial de competitivitat i en una necessitat derivada de la vulnerabilitat de la cadena de subministraments i les tensions en la conjuntura de preus", ha afirmat el secretari autonòmic.

Segons Calabuig, "són reptes importants als quals la Generalitat està donant el seu pedrís, no sols amb els centres d'investigació i innovació, com l'Agència València d'Innovació o Inescoop, sinó també donant suport a l'obertura a nous mercats en una oportunitat tan important com és la Fira de Milà".

La fira, que se celebra dues vegades a l'any, sempre abans del començament de la temporada d'estiu i hivern, constitueix una gran oportunitat perquè les empreses coneguen de primera mà quines són les tendències i estratègies que influiran en la comercialització del calçat en els pròxims mesos.

Un sector clau

El calçat constitueix una de les principals indústries de la comarca del Vinalopó, amb el nucli dur a Elx, on també se situen nombroses indústries auxiliars de components.

En la Comunitat Valenciana es localitzen el 66% de les empreses actives fabricants de cuir i calçat del conjunt del país, la qual cosa suposa unes 2.000 empreses respecte a les 3.000 que té Espanya.

La indústria de cuir i calçat de la Comunitat Valenciana genera un valor de més ede 1.000 milions d'euros anuals. El calçat de pell és el producte més exportat i Alemanya, França, els Estats Units i Itàlia són els principals destins de les vendes valencianes a l'exterior.

Arxivat a:

Destacats