Puig anuncia un Pacte d'Estabilitat per l'ocupació en Sanitat per millorar el sistema públic de salut de la Comunitat Valenciana

Guardar

CORTS_7_JULIO_FOTO_01
CORTS_7_JULIO_FOTO_01

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que pròximament "hi haurà un gran acord, un Pacte d'Estabilitat per l'ocupació en Sanitat" que permetrà millorar el sistema públic de salut de la Comunitat Valenciana.

Aquesta mesura possibilitarà a la Conselleria de Sanitat progressar en el seu objectiu fonamental, "que no és un altre que tenir la millor sanitat que mereixen els valencians i les valencianes", ha assenyalat. El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la sessió de control en Els Corts, on ha contestat a les preguntes dels portaveus dels diferents grups parlamentaris.

Puig també ha destacat que en aquests moments "s'està negociant en la Taula Sectorial un nou decret de selecció i provisió". Abans que finalitze 2016 "hi haurà un acord per estabilitzar de debò el dret a l'ocupació" en l'àmbit sanitari, ha afegit.

Durant la seua intervenció, el màxim representant del Govern valencià ha realitzat un reconeixement públic als treballadors i treballadores de la sanitat pública valenciana. "Són, sens dubte, el més valuós del sistema. Així mateix, el President ha lloat la "gran professionalitat, enorme vocació i gran esperit de servei públic" que han demostrat aquests treballadors.

Combatre l'economia submergida

D'altra banda, President ha accentuat la voluntat del Consell d'incrementar la lluita contra l'economia submergida. Tal com ha explicat, est és un dels dos eixos fonamentals on es concentraran les actuacions del Govern valencià en matèria d'economia.

Amb l'objectiu de combatre l'activitat econòmica irregular, el Consell traslladarà al Ministeri de Treball una modificació de l'actual conveni bilateral "perquè la Policia Autonòmica anyada una nova funció: la col·laboració intensiva amb la Inspecció de Treball que permeta la detecció de borses d'economia submergida" ha detallat Puig. "Així també millorarem la salut de la Seguretat Social", ha agregat.

Respecte a l'altre eix prioritari d'actuació en l'àmbit econòmic, el President ha recordat l'aposta decidida de la Generalitat per "incentivar la creació d'ocupació de qualitat i indefinit" mitjançant ajudes econòmiques a la contractació per a empreses.

Arxivat a:

Destacats