Puig anuncia la col·laboració entre el sector públic i el privat per rellançar la política turística de la Comunitat davant el 'brexit'

Puig: "Esta temporada turística está garantizada" El jefe del Consell insta a acompañar de "mucho dialogo" la separación de Reino U

Guardar

REUNION BREXIT
REUNION BREXIT

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat de millorar la "capacitat d'acció tant al mercat de Regne Unit, com en el seu entorn", des d'una "governança col·laborativa" entre el sector públic i el privat, per desenvolupar amb fortalesa la projecció de la política turística de la Comunitat Valenciana davant el 'brexit'.

Puig, que s'ha reunit a Benidorm amb representants del sector turístic de la Comunitat per abordar els possibles efectes de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, ha explicat que "estem en una posició de prudència activa", al mateix temps que ha llançat un missatge de tranquil·litat, ja que "aquesta temporada està garantida".

"Estem contents de les aportacions del conjunt del sector", ha manifestat després de la reunió, i ha subratllat la situació de "fortalesa" en la qual es troba la Comunitat, ja que segons el President es tracta de "una destinació turística, fort, potent i capaç".

"No cal llançar cap missatge alarmista, sinó treballar de forma col·lectiva a favor de millorar la promoció i les estratègies comercials el pròxim any, per així reforçar la nostra posició a Regne Unit respecte a altres competidors", ha explicat el President.

Per a això, s'ha creat un comité de seguiment que funcionarà com a "plataforma d'entesa entre el sector públic i el privat" i que servirà per "rellançar la nostra situació al mercat britànic", ha anunciat Puig.

El cap del Consell també ha volgut llançar un missatge d'afecte a les gairebé 100.000 persones que formen part la comunitat britànica, i els ha recordat que "estan a la seua casa, que no va a haver-hi cap interrupció de cap servei públic fonamental i que la sanitat està garantida".

El President ha reconegut que preocupa la devaluació de la lliura, "ja que significa que els clients tenen menys recursos i poden gastar menys i cal estudiar que manera es pot millorar la nostra oferta competitiva".

En relació al procés de separació de Regne Unit de la UE, Puig ha assegurat que "als europeus no ens interessa el 'brexit', no ens va bé, i jo crec que és un procés que hem d'acompanyar des de molt diàleg i tenint en compte que els nostres interessos estan a favor d'aquells que no volien sortir".

En aquest sentit, ha recordat que "hem de desenvolupar estratègies que no conduesquen al conflicte", ja que Europa "ha estat una gran història d'èxit i pau".

Arxivat a:

Destacats