Puig afirma que la decisió de Ford de fabricar a Almussafes els seus nous models elèctrics és una "fita històrica per a l'economia i l'ocupació" en la Comunitat Valenciana

El president subratlla que "ha guanyat la factoria més competitiva d'Europa" i també la Comunitat Valenciana, perquè "és un espai segur per a invertir, una terra d'oportunitats"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la decisió de Ford de fabricar en la seua factoria d'Almussafes els seus vehicles elèctrics de nova generació per a Europa és una "fita històrica per a l'economia i l'ús" de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha expressat durant una compareixença davant els mitjans de comunicació en el Palau de la Generalitat, en la qual ha subratllat també que aquesta decisió consolida "un sector que dona ocupació a 25.000 famílies, impulsa a la planta d'Almussafes cap a la nova modernitat i garanteix el futur d'una indústria essencial per a l'economia valenciana".

Ximo Puig ha agraït a la companyia la seua "aposta decidida" per la Comunitat Valenciana i ha subratllat que la Generalitat sempre ha col·laborat i continuarà col·laborant amb Ford en el territori valencià.

El cap del Consell ha trasllat de manera especial aquest agraïment als responsables de Ford a Espanya i Europa, i en particular, al directiu Dionisio Campos, així com al president del Govern, Pedro Sánchez, "pel seu suport en aquest difícil itinerari", i també als sindicats i treballadors de la factoria.

"Sens dubte, qui ha guanyat ha sigut l'excel·lència de la planta, la factoria més competitiva d'Europa, el treball de punts i tants anys en una direcció", i "ha guanyat la Comunitat Valenciana, perquè és un espai segur per a invertir, perquè és una terra d'oportunitats", ha assenyalat.

Tal com ha indicat, no s'està davant una "notícia qualsevol", atés que "ni Ford és una empresa qualsevol, ni l'automòbil és una indústria qualsevol". Es tracta, per contra, d'un sector motor "que ha promogut en la història algunes de les majors transformacions", i ho ha fet "per tecnologia, per inversions i per creació de riquesa".

El president ha recordat que "en 1976 Ford va plantar una llavor en una parcel·la de 270 hectàrees a Almussafes, en 1995 el seu creixement va generar un parc de proveïdors, a la fi dels 90 va arribar el Focus, fa una dècada, el Kuga, i ara, la confirmació del futur elèctric a Almussafes".

"Hui, el motor representa en la Comunitat Valenciana 120 empreses, 24.500 ocupacions directe i l'11% del nostre PIB. Per tant, és una palanca que arriba més enllà del sector automobilístic", ha indicat Puig, qui ha agregat que "ara, tot aqueix potencial accelera a la Comunitat Valenciana cap al futur".

Això és així perquè "la suma de les bateries de Volkswagen i els cotxes elèctrics de Ford, converteixen a la Comunitat Valenciana en una referència de la nova indústria de l'automoció, una aliança que ens consolida com a pol de sostenibilitat europeu", ha dit.

Mesos de treball pacient i discret

Com ha explicat, "han sigut mesos de treball pacient i discret, a València, Madrid, Colònia i als EUA" i, al final d'aquest procés, "hui, els valencians han guanyat". "Guanyem fa uns mesos en Volkswagen, i ara hem guanyat amb Ford, també guanyem amb l'arribada d'HP, de Toshiba-Mitsubishi, CaixaBank o el Sabadell". La Comunitat Valenciana ha demostrat ser, per tant, "un territori amable per a la inversió", una "terra guanyadora".

El president ha agregat que, per a tot això, "fa falta que es genere un espai d'estabilitat, de confiança, de credibilitat", i això és el que ha aconseguit la Comunitat Valenciana "des del diàleg social, l'acord, i la serenitat".

Arxivat a:

Destacats