Puig advoca per la participació d'instruments de la Generalitat com l'IVACE, la nova Agència d'Innovació i el IVF' per a enfortir el sector ceràmic valencià

El President de la Generalitat ha inaugurat Cevisama i l'Espai Cuina-SICI en Fira València, la fira més antiga d'Espanya que celebra el seu 100 aniversari. Insta al fet que el sector ceràmic valencià, que ja és líder mundial en producció, passada a ser-ho també en resultats econòmics

Guardar

impulso sector cerámica Puig
impulso sector cerámica Puig

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per la cogestió i per posar "tots els instruments que tenim a la nostra disposició des de l'IVACE, des de la nova Agència d'Innovació i des del IVF, per a aconseguir que el sector ceràmic valencià que ja és líder mundial en producció, passada a ser-ho també en resultats econòmics".

Puig ha garantit que el Govern valencià participarà, des de la cogestió, per a situar al sector ceràmic valencià com "el primer en disseny, innovació i preu", el lloc que "li correspon" a este sector.

Així s'ha expressat el cap del Consell, després d'inaugurar les fires Cevisama i Espai Cuina-SICI, instal·lades en Fira València fins al pròxim 24 de febrer. El President ha recorregut diferents expositors amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador i de l'alcalde de València, Joan Ribó.

Segons el cap del Consell, Fira València és "un gran aparador per a la nostra economia i els nostres sectors productius". En este sentit, Puig ha apostat per la reactualització de les fires perquè donen el seu fruit en el conjunt de l'economia, és a dir, "passar de la política de grans contenidors a la política de grans continguts".

Sobre Cevisama, el President ha ressaltat com cada any s'avança "en tecnologia, innovació, i en capacitat d'anar i mirar més enllà". Este espai, ha dit, s'ha configurat com un escenari perfecte per a "ajuntar comercialització, producció i distribució", la qual cosa fa possible que el sector de la ceràmica valenciana seguisca creixent.

Viatge comercial a Canadà

Durant el seu recorregut pels diferents expositors, el cap del Consell ha animat a les empreses del sector a aprofitar "les noves oportunitats que ofereix el mercat internacional" després de l'acord de lliure comerç aconseguit entre la Unió Europea i Canadà. En este sentit, ha fet referència al viatge comercial que el Govern valencià emprendrà conjuntament amb les cambres de comerç i tots els empresaris a este país "per a situar la capacitat dels productes de la Comunitat i, molt especialment, la ceràmica".

"El protagonisme absolut ho tenen els empresaris i les empreses, i des de la Generalitat hem de fer la labor d'acompanyament i recolzar-los per a millorar la competitivitat i la productivitat de l'economia valenciana", ha subratllat Puig.

La Fira Internacional de Ceràmica i Equipament de Bany, que celebra en 2017 la seua 35 edició, s'ha consolidat com una cita referent en el calendari internacional i reunirà a València durant quatre jornades a un total de 721 signatures i marques expositores, de les quals 210 són marques estrangeres procedents de 38 països diferents. Enguany s'esperen més de 120.000 visitants, dels quals més de 15.000 seran de fora d'Espanya.

Destacats