Programa de formació per a la inserció laboral

Guardar

valencia
valencia

La regidora d'Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha presentat el primer programa del 2017 de formació per a persones en risc d'exclusió social, que té per objectiu aconseguir la inserció laboral de 53 persones de la ciutat durant les pròximes setmanes.

Aquest programa formatiu té la particularitat que fomentarà l'accés de les dones a treballs que tradicionalment han estat terreny exclusiu del gènere masculí, ja que en tots els cursos de formació es garantirà la presència d'un 40% de dones com a mínim.

Des de la regidoria s'han planificat els cursos de formació tenint en compte, principalment, les necessitats laborals de les empreses amb les quals es tenen establertes relacions de col·laboració, a més també s'han tingut en consideració les demandes actuals del mercat de treball.

Els veïns i veïnes seleccionades per a participar en aquest pla de formació i posterior inserció en el mercat laboral procedeixen dels Centres Municipals de Servicis Socials (CMMS), des d'on es dissenyen els itineraris atenent a les seues característiques i perfils personals en cadascun dels casos.

El compromís d'inserció el fan les empreses Altaviana i EULEN i els cursos de formació es realitzen en els locals d'aquestes mateixes empreses, que han apostat per treballar conjuntament amb l'Ajuntament de València i la xarxa pública de CMSS repartits per tota la ciutat.

Concretament la regidoria d'Inserció Sociolaboral oferirà, les pròximes setmanes, cursos com el de sala i atenció al client, impartit pel centre de Formació Altaviana i destinat a 10 alumnes, amb una durada de 140 hores. El cost del curs subvencionat per l'Ajuntament és de 5.980 euros.

També curs d'Operari/a de Logística, impartit per ICEI per a 15 alumnes i amb una durada de 40 hores. El cost del curs cobert pel consistori és de 1.950 euros. Curs de Neteja, realitzat per EULEN, per a 15 alumnes i amb una durada de 45 hores. El cost del curs que s'assumeix per part de l'administració és de 3.214 €.

Finalment, hi ha el curs de Carretiller/a, que realitza ELEFORMA per a 13 alumnes i que té una durada de 10 hores. El cost d'aquest curs és de 626 €. En total, aquesta primera oferta formativa destinada a persones en situació de vulnerabilitat social llançada per la regidoria d'Inserció Sociolaboral té un cost d'11.770 euros i té per objectiu incorporar al món laboral a un total de 53 persones de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats