Poyatos destaca que prop de 17.000 jóvens de la Comunitat tenen ja a l'abast els serveis o avantatges d'AvalemJoves

Guardar

14-7-16_Poyatos_Avalem_Valencia
14-7-16_Poyatos_Avalem_Valencia

El director general de Planificació i Serveis, Juan Ángel Poyatos, ha destacat que "prop de 17.000 els joves menors de 30 anys ja estan inscrits al programa AvalemJoves i tenen a l'abast alguns dels serveis que el Serverf ha dissenyat per millorar les seues oportunitats de ocupació ".

Poyatos ha fet aquestes declaracions al costat del tinent alcalde de València, Joan Calabuig, i davant un nombrós grup de joves als quals els ha presentat els avantatges que comporta aquest programa.

El director general ha recordat que "AvalemJoves és el programa posat en marxa pel Consell per atacar la desocupació juvenil des d'una perspectiva global i consensuada amb els principals agents econòmics i socials".

Poyatos ha informat als joves que han acudit a la presentació que AvalemJoves és "molt més ambiciós que unes ajudes a la contractació" ja que ofereix orientació, formació, sessions de coaching i un gran ventall d'accions amb l'objectiu de millorar les expectatives de aconseguir una ocupació de qualitat.

"En última instància - ha declarat - el que esperem de vosaltres des del Govern Valencià és que ens ajudeu a formar part d'aquest canvi de model productiu, que sigueu partícips i protagonistes del mateix".

El director general s'ha mostrat molt satisfet per l'acollida del pla per part dels joves i ha animat a tots els que encara no s'han acostat a una oficina del Servef a "perdre la por i donar el pas per no perdre el tren del futur ".

Poyatos ha informat que des de l'abril gràcies a AvalemJoves s'han realitzat 448 accions formatives amb joves menors de 30 anys i s'han celebrat 31.500 sessions individualitzades d'orientació i 516 grupals. "Són xifres que manifesten que el pla està calant entre la població jove", ha subratllat.

No obstant això, el responsable del Servef ha reconegut que el Consell "vol arribar a més joves encara".

El Pla Avalem està concebut per al període 2016-2020 i està dotat amb 200 milions d'euros amb diferents itineraris; uns per a la inserció i altres per a la formació específica. Així mateix, el programa preveu ajudes a la contractació de fins a 100% del salari mínim interprofessional (en el cas de dones o joves discapacitats).

Arxivat a:

Destacats