Nomdedéu: 'Un dels principals objectius del Servef és promoure un mercat laboral més inclusiu'

Nomdedéu recorda que el Servef ha engegat itineraris d’inserció laboral per a col·lectius de difícil inserció de manera pionera

Guardar

Nomdedéu Servef
Nomdedéu Servef

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu ha participat en la presentació del programa 'Yo me [email protected]', de la Fundació Síndrome de Down, un projecte que té per objecte donar a conèixer les noves tecnologies i facilitar la inserció laboral de les persones amb síndrome de Down.

Nomdedéu, que ha felicitat a la fundació per aquesta iniciativa, ha destacat durant la seua intervenció que "un dels principals objectius del Servef és promoure un mercat laboral més inclusiu, prioritzant accions específiques per als col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral".

"Si aconseguim que el mercat laboral funcione per als joves, per a les dones, per a les persones amb diversitat funcional i per a les persones en risc d'exclusió social, aconseguirem un mercat laboral que també funcionarà de manera òptima per a la societat en el seu conjunt", ha assenyalat.

El secretari autonòmic ha confirmat la seua aposta per promoure itineraris integrals d'inserció i formació en sintonia amb el que defensa tant FEAPS com CERMI, per estimular la responsabilitat social de les empreses, incorporar la perspectiva de gènere i les necessitats de les persones amb diversitat funcional i, finalment implementar mesures de suport i acompanyament de forma coordinada.

En aquest sentit, ha exposat que, des del Servef, s'ha engegat un projecte pioner, Integrem, per a la realització d'itineraris d'inserció laboral per part d'entitats especialitzades en l'atenció de col·lectius en situació o risc d'exclusió social.

Es tracta d'itineraris que, com ha explicat, inclouen accions d'orientació laboral, formació en competències clau, formació professional i pràctiques en empreses.

Així mateix, Nomdedéu ha recordat que el Servef també facilita ajudes per a la contractació de les persones treballadores dels Centres Especials d'Ocupació i subvenciona les contractacions de persones de difícil inserció laboral en empreses ordinàries.

Arxivat a:

Destacats