Nomdedéu: "La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més llocs de treball ha creat al novembre"

Per a 2021, la Generalitat "desplegarà el pressupost més gran destinat a polítiques actives d'ocupació" fins al moment, assegura el secretari autonòmic

Guardar

20191008 Enric Nomdedéu despacho Carles Desfilis-3
20191008 Enric Nomdedéu despacho Carles Desfilis-3

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que revelen que ha augmentat lleugerament en la Comunitat durant aquest últim mes de novembre, sumant 140 noves persones desocupades.

Nomdedéu ha destacat les dades d'afiliació a la Seguretat Social, que representen els nous llocs de treball efectius creats, i que són positius per a la Comunitat amb gairebé 23.000 nous afiliats, la qual cosa suposa un increment de l'1,20%, el major de totes les autonomies.

Respecte a les dades d'atur, el secretari autonòmic ha reconegut que "es tracta d'unes xifres moderadament negatives, però on també cal destacar l'evolució favorable del sector agrícola i de la indústria, on l'atur s'ha reduït aquest mes d'una manera significativa". Així mateix, també ha baixat el nombre de dones desocupades.

Territorialment, Nomdedéu ha informat que les dades més negatives es concentren en el sector serveis de les comarques d'Alacant (+1,70%), especialment a la Marina Alta (+4,50%) i la Marina Baixa (+4,37%), on l'especialització turística determina una major volatilitat de l'ocupació.

"Per aquesta raó això -ha declarat- cal insistir en la necessitat de repensar el model econòmic valencià des d'una perspectiva de sostenibilitat i capacitat de resiliència. Hem d'apostar per sectors generadors de valor afegit i llocs de treball estables i de qualitat".

Finalment, Nomdedéu ha avançat que "la recuperació després de la pandèmia no serà fàcil". No obstant això, ha recordat que "des de Labora estem reforçant totes les nostres polítiques, ampliant l'oferta formativa (800 cursos sols enguany) i en 2021 desplegant el que serà el pressupost més gran que mai ha tingut la Generalitat per a polítiques actives d'ocupació".

Arxivat a:

Destacats